Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:39 | 04/02/2022

Η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε στην Κόρινθο αποτελούνταν από 4 ομάδες, ενώ είχαν στρατολογήσει ακόμα και ανήλικο προκειμένου να κάνει παραδόσεις και να μην γίνονται αντιληπτοί από τις αρχές. Σκοπός τους, η διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αρχηγός με το ψευδώνυμο «Τσιβίκος» προμηθευόταν τα ναρκωτικά στο σπίτι του. Η τιμή που αγόραζε ήταν 50-60 ευρώ ανά γραμμάριο κοκαΐνης, ενώ πωλούσε με 100 ευρώ.

Για την μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν κωδικούς  όπως αμμωνία, πέτρα, σκληρός δίσκος, ντεπόν, χαρτούγκα.

Ακόμα και τους τόπους όπου γινόταν οι παραδόσεις- παραλαβές τους ανέφεραν με κωδικούς όπως «βρύση» και «αλάνα».

Η δράση τους ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020 και για την υπόθεση κατηγορούνται 17 άτομα, τα οποία όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είχαν άριστες μεταξύ τους συνθήκες συνεργασίας.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους της εγκληματικής οργάνωσης είναι και μία γυναίκα, που φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο. Φέρεται να είναι η γυναίκα που προμηθεύει ναρκωτικές ουσίες στον αρχηγό.

Οι κατηγορούμενοι ξεπερνούν τους 50, αναμεσά τους και ολόκληρες οικογένειες που ζούσαν στα Εξαμίλια.

Ο δικηγόρος του φερόμενου αρχηγού Γιάννης Μπαρκαγιάννης δήλωσε στο newpost

«Πρόκειται για λανθασμένη ταυτοποίηση ατόμου. Δεν βρέθηκε στον εντολέα μου καμία ναρκωτική ουσία ούτε στο σπίτι του ούτε πάνω του.

Δεν είχε στην κατοχή του χρήματα, ζυγαριά και κάθε τι άλλο που θα μπορούσε να τον ταυτοποιήσει ως το δράστη των κατηγοριών. Το μόνο στοιχείο που  βρίσκεται στη δικογραφία είναι η άρση τηλεφωνικού απορρήτου από ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο δεν ανήκει σε αυτόν».

Οι κατηγορούμενοι μετά και τις συμπληρωματικές απολογίες τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

της Τασούλας Παπανικολάου

newpost.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis