Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 16/05/2020

Δεν είχαν περάσει 15 ημέρες από τότε που έβαλε φωτιά στο σπίτι του επιζητώντας ένα τέλος. Τότε είχε γλιτώσει με ελαφρά εγκαύματα και μετά από λίγες ώρες παραμονής στο νοσοκομείο είχε επιστρέψει σπίτι του, παρά το γεγονός ότι είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για εμπρησμό εκ προθέσεως.

Ο 85χρονος Α.Μ. βρέθηκε νεκρός τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, μέσα στο σπίτι του στη Σπιάντζα Ηλείας, πιθανότατα λόγω ασφυξίας από τις αναθυμιάσεις που προκάλεσε η φωτιά που φαίνεται πως έβαλε, ξανά, στο μικρό σπίτι που διέμενε.

Λίγο πριν τη μια τα ξημερώματα, οι περίοικοι αντιλήφθηκαν πως για άλλη μια φορά μετά τις 3 Μαΐου, το σπίτι του 85χρονου φλεγόταν. Ήταν σχεδόν σίγουροι πως αυτός βρισκόταν μέσα, όταν κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία να επέμβει. Οι πυροσβέστες, επιβεβαίωσαν τους φόβους των γειτόνων. Ο 85χρονος ήταν νεκρός με εγκαύματα, κυρίως στο πρόσωπο, “πνιγμένος” από τις αναθυμιάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο χώρο υπήρχαν κάποια κεριά, που προφανώς είχε ανάψει για να δώσει το τέλος..

Πριν 13 μέρες, ξημερώματα Κυριακής είχε συμβεί κάτι ανάλογο. Τότε οι πυροσβέστες και οι γείτονες είχαν βγάλει ζωντανό από το μικρό σπιτάκι δίπλα στο κύμα, τον 85χρονο.

Όμως ο ίδιος είχε δώσει το μήνυμα του τι ήθελε να συμβεί. Στην πόρτα υπήρχε ένα σημείωμα… “Άστο να καεί”… μια φράση επαναλαμβανόμενη από έναν άνθρωπο που αναζητούσε τη λύτρωση. “Άστο να καεί” μια φράση - προτροπή σε όποιον πλησίαζε το σπίτι να μην κάνει τίποτα και να τον αφήσει να τελειώσει με τραγικό τρόπο.

Και ότι δεν κατάφερε το πρωινό εκείνης της Κυριακής, το πέτυχε το ξημέρωμα τούτου του Σαββάτου.

Ο 85χρονος φαινόταν να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνος, καθώς η σύντροφος του είχε φύγει, ενώ όπως ανέφεραν οι γείτονες, ο ηλικιωμένος είχε δύο κόρες στη Γερμανία, που ζούσε πριν από δεκαετίες. Στο μικρό σπιτάκι αντικριστά στη θάλασσα της Σπιάντζας, σε μικρή απόσταση από το Νταραβέρι, έζησε τις τελευταίες στιγμές της ζωής του.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου δέχθηκε κλήση για να επέμβει λίγα λεπτά πριν τη μια τα ξημερώματα. Κινητοποιήθηκαν έξι άντρες με τρία οχήματα και επικεφαλής το διοικητή της υπηρεσίας Γιώργο Κωνσταντακόπουλο.

Μόλις εντοπίστηκε νεκρός ο 85χρονος ενημερώθηκε η Αστυνομία και έφτασαν στο σημείο άνδρες του Τ.Τ. Πύργου και της ΔΙ.ΑΣ. καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Παναγιώτης Μάνδαλος. Αργότερα έφτασε και προσωπικό της Σήμανσης.

ilialive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis