Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:27 | 17/03/2017

Βρέθηκε πτώμα Τούρκου στρατιωτικού στον Έβρο. Πρόκειται για τον Μουράτ Ζουμρέ (Murat Zümre), μηχανικό υπολογιστών στη 15η Πυραυλική Βάση της Κωνσταντινούπολης, που αποστρατεύτηκε από τη θέση του κατηγορούμενος για σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν. Στον ποταμό Έβρο βρέθηκε 78 ημέρες μετά την εξαφάνισή του, σύμφωνα με το Turkish Minute.
Η Τουρκία είχε εκδοσεί ένταλμα σύλληψης για τον στρατιωτικό. Όπως γράφει το Turkish Minute ο Ζουμρέ έπεσε στον Έβρο ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από απόσπασμα Τούρκων χωροφυλακών. Τον έψαχναν στο ποτάμι επί δύο εβδομάδες. Στις 8 Μαρτίου το πτώμα του βρέθηκε στην τουρκική όχθη του Έβρου από στρατιωτική περίπολο. Συγκεκριμένα βρέθηκε έξι χιλιόμετρα από τη σημείο που είχε χαθεί.

Το πτώμα του αφού στάλθηκε στην Κωνσταντινούπολη, εξετάστηκε από την ιατροδικαστική υπηρεσία όπου και επιβεβαιώθηκε η ταυτότητά του.

Συνολικά 135.000 άνθρωποι διώκονται στην Τουρκία κατηγορούμενοι ως για συνεργασία με τον Φετουλάχ Γκιουλέν ενώ 93.248 κρατούνται δίχως να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Επίσης, 46.274 έχουν κανονικά προφυλακιστεί και αναμένουν τις δίκες τους. Επιπλέον, έχουν διωχθεί 7.316 πανεπιστημιακοί και 4.070 δικαστές και εισαγγελείς.

Οι άνθρωποι αυτοί κατηγορούνται από τις τουρκικές Αρχές ότι υποστηρίζουν το τον αυτοεξόριστο ιμάμη στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδίασε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Ο Μουσταφά Ζουμρέ( υπόλοιποι τον αναφέρουν ως Μουρατ) όπως αναφέρει η Τουρκική εφημερίδα Hurriyet μαζί με την γυναίκα του Εσρά και τα δύο παιδιά τους ηλικίας 1,5 και 3 ετών είχαν μετακομίσει στο χωριό Ουμούρτσα στην περιοχή της Ανδριανούπολης και σχεδίαζαν να περάσουν στην Ελλάδα και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, γράφει το e-evros.gr
Πριν 78 ημέρες, λοιπόν ξεκίνησαν το ταξίδι με προορισμό την Ελλάδα. 

H τουρκική χωροφυλακή, όπως αναφέρει και η τούρκικη εφημερίδα Εdirne sonhaber, όταν προσπάθησε να εμποδίσει τα σχέδιά του, δεν συμορφώθηκε στην εντολή τους, πήδηξε στο ποτάμι, και αφού κολύμπησε για λίγη ώρα στο νερό, μετά εξαφανίστηκε. Η υπόλοιπη οικογένειά του συνελήφθη από τους Τούρκους χωροφύλακες και έπειτα αφέθηκε ελεύθερη.


Με πληροφορίες από turkishminute.com,e-evros.gr

www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis