Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:29 | 30/01/2017

Βγήκαν στα χιόνια οι νεοσύλλεκτοι της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας στον Έβρο, για να εκπαιδευτούν. Δείτε μάχιμες φωτογραφίες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα!

Φωτογραφίες από στιγμιότυπα εκπαίδευσης άγνωστης ημερομηνίας και χρονολογίας, διένειμε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ Συνταγματάρχης Νίκος Φανιός στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την λακωνική περιγραφή, πρόκειται για στιγμιότυπα από την εκπαίδευση του Σχολείου Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ), στην Περιοχή Ευθύνης της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στον Έβρο.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει αντικείμενα ατομικής τακτικής, βολές ελαφρών όπλων και πολυβόλων ημέρα και νύκτα, πυρ και κίνηση ομάδος με πραγματικά πυρά και ασκήσεις επιπέδου Διμοιρίας κατά την άμυνα και την επίθεση.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τον τελευταίο διάστημα στον Έβρο, μπορούμε να εικάσουμε ότι πρόκειται για εκπαίδευση που έγινε το χρονικό διάστημα μετά την περίοδο των Χριστουγέννων, μέχρι και σήμερα.

 

    

Ποια είναι η 16η Μεραρχία Πεζικού

Η XVI Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού, όπως αναφέρει ο υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης στο περιοδικό του ΓΕΣ “Στρατός και Ενημέρωση” έχει ως περιοχή ευθύνης μια ευαίσθητη ακριτική περιοχή με μοναδικά επιχειρησιακά χαρακτηριστικά τα τρία ποτάμια Έβρου, Άρδα και Ερυθροπόταμου και τους κατοίκους που είναι κι αυτοί στρατευμένοι, καθώς έχουν για πολλά χρόνια ταυτιστεί με την ύπαρξη του Στρατού στον βόρειο Έβρο.

Η θέση της Μεραρχίας, σε συνδυασμό με τη γεωστρατηγική σημασία της Θράκης, καθιστούν τον ρόλο και την αποστολή της πρωταρχικής σπουδαιότητας και σημασίας.

Τη Μεραρχία συγκροτούν Σχηματισμοί και Μονάδες, με πλούσια ιστορία και προσφορά σε όλους τους αγώνες του έθνους. Για την ανάδειξη αυτής της ιστορίας και των ηρώων της, έχουμε δημιουργήσει λιτούς ιστορικούς χώρους, οι οποίοι μας θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν της Μεραρχίας, καθώς και τους αγώνες και τις θυσίες των προκατόχων μας.

Οι Σχηματισμοί και οι Μονάδες διαθέτουν σύγχρονα οπλικά συστήματα, με δυνατότητα να μάχονται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, με υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, το οποίο είναι αποτέλεσμα της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλει το προσωπικό, το οποίο εργάζεται με φιλότιμο και μεράκι, αποτελώντας το σημαντικότερο παράγοντα και την κινητήριο δύναμη κάθε προσπάθειας της Μεραρχίας.

 

armynow.net

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis