Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:03 | 15/09/2017

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 41/2017                                                                  ΛΑΜΙΑ  12 - 09 - 2017

ΠΡΟΣ

Τον Διευθυντή Αστυνομίας Φθιώτιδας.

KOIN.

1. Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδος.

2. Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

3. Διοικήσεις Αξιωματικών.

4. Μέλη της Ένωσης μας.

 

        Κύριε Διευθυντά,

     Η Ένωσή μας, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε την 05-09-2017 με τους υπηρετούντες στο Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας και τον Αστυνομικό Σταθμό Μακρακώμης συναδέλφους μας, θα ήθελε να σας μεταφέρει τον προβληματισμό και την δυσαρέσκεια τους, για την μη επίλυση μέχρι σήμερα των κάτωθι ζητημάτων:

  • Της έλλειψης προσωπικού που υφίσταται στον Αστυνομικό Σταθμό Μακρακώμης, η οποία σε συνδυασμό με την 24ωρη λειτουργία της εν λόγω Υπηρεσίας, έχει ως αποτέλεσμα τη μη χορήγηση των προβλεπόμενων ημερήσιων αναπαύσεων και την καταστρατήγηση των διατάξεων του Π.Δ.394/2001 (εργασία πέραν των 40 ωρών εβδομαδιαίως).
  • Της απασχόλησης σε καθημερινή βάση, προσωπικού του Αστυνομικού Τμήματος Σπερχειάδας, στις περιπολίες πέριξ του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες, με αποτέλεσμα την εκτέλεση υπηρεσίας δύο (2) μόνο αστυνομικών ανά βάρδια (Αξιωματικός Υπηρεσίας & Σκοπός καταστήματος), με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους όταν θα απαιτηθεί η επέμβασή τους σε περιστατικό, αλλά και την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής.
  • Της μετάβασης του προσωπικού που απασχολείται στις περιπολίες πέριξ του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες, με δικά του οχήματα, καίτοι όπως ορίζεται στη σχετική διαταγή σας, η μετάβαση του προσωπικού δύναται να πραγματοποιηθεί  και με υπηρεσιακά μεταφορικά μέσα.

      Σας καλούμε λοιπόν, στο μέρος που άπτεται της αρμοδιότητάς σας, να μεριμνήσετε για την άμεση επίλυση των ως άνω ζητημάτων, τα οποία τυγχάνουν μείζονος σημασίας για την ομαλή λειτουργία των ανωτέρω Υπηρεσιών.

        Επί των κυριότερων εκ των ανωτέρω, από την Ένωσή μας προτείνεται όπως αρχικά εγκρίνετε σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ.1 παρ.5 του Π.Δ. 394/2001 την παύση λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού Μακρακώμης σε 24ωρη βάση και στη συνέχεια, εξετάσετε σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 105 του Π.Δ. 7/2017, την υποβολή πρότασης για οριστική παύση λειτουργίας της ως άνω Υπηρεσίας και μετακίνηση του εκεί υπηρετούντος  προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας.

       Τέλος δηλώνουμε ρητά ότι, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια διασφάλισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΥΡΑΚΗΣ Ανάργυρος

ΔΟΥΜΑΝΑΣ Απόστολος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis