Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 11/06/2020

Έγγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη ΚΕΡΑΜΕΩΣ και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ:

Κυρία Υπουργέ,

Κύριε Υπουργέ,

Απευθυνόμαστε σε εσάς προκειμένου να επαναφέρουμε το διαρκές αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος για ουσιαστική μέριμνα ενίσχυσης και προστασίας της αστυνομικής οικογένειας, ιδίως σήμερα, στην εποχή της πανδημίας του covid-19, όπου η ανασφάλεια είναι διάχυτη και η λήψη εκτάκτων μέτρων καραδοκεί εκ νέου ανά πάσα στιγμή σε κάποια περιοχή της χώρας.

Με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, ειδικότερα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αναφέρεται στο αίτημά μας για τη συνυπηρέτηση των συζύγων που ασκούν επαγγέλματα που διέπονται από το καθεστώς των μεταθέσεων, επικαλούμενη και το άρθρο 32 του Ν. 4676/2020, που αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα της εργασίας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που έχουν συζύγους εκπαιδευτικούς, εισάγοντας σχετική πρόβλεψη για αυτούς. Επειδή ο νομοθέτης δεν συμπεριέλαβε το αστυνομικό προσωπικό, ευλόγως γεννώνται αισθήματα αδικίας και εύλογα παράπονα, τα οποία σας έχουμε ζητήσει να εξαλείψετε με την προώθηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης με βάση και τα σχετικά έγγραφά μας από 27 Δεκεμβρίου 2019 (Αρ. Πρωτ.: 200/4/287) και από 28 Δεκεμβρίου 2019 (Αρ. Πρωτ.: 302/8/6-γ).

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο)

Συνημμένα αρχεία: Thessaloniki_10-06.pdf

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis