Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 20/03/2021

Προς:  Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Κοιν.: 1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

           2) Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας και Φλώρινας

Θέμα: «Νομοθετική ρύθμιση για εξωφρενική απαίτηση της διοίκησης»

Κύριε Υπουργέ,

Είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε και να απευθυνθούμε σε εσάς διότι η απάντηση που λάβαμε σε σχετικό αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, «χάνεται» στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας και ειδικότερα μεταξύ των Διευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Επιτελικού Σχεδιασμού (Γ.Δ.Ο.Υ.Ε.Σ.).

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την απάντηση της ανωτέρω Γενικής Διεύθυνσης για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποζημίωσης των συναδέλφων μας που είχαν παρατείνει με ευθύνη της διοίκησης την παραμονή τους στη Λέσβο, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, ενέργεια που εμπίπτει αποκλειστικά στη δική σας δικαιοδοσία και αρμοδιότητα.

Σύμφωνα με τα επισυναπτόμενα έγγραφα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας είχε απευθυνθεί στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., καταγγέλλοντας την εξωφρενική απαίτηση της διοίκησης, και συγκεκριμένα της Γ.Δ.Ο.Υ.Ε.Σ., να χρεωθούν συνάδελφοί μας τα έξοδα της αναγκαστικής τους παραμονής, ωσάν να απολάμβαναν την …άδειά τους και να μην ήταν αποσπασμένοι στο πλαίσιο των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι εκκρεμεί η επίλυση ανάλογου αιτήματος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας, σχετικά με απόφαση της διοίκησης που αδικεί κατάφορα συνάδελφό μας – ασθενή της νόσου COVID-19.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και την άμεση ενημέρωσή μας, ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis