Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:27 | 05/06/2016

Δημοσιεύουμε παρατηρήσεις  αναγνώστη - αστυνομικού που εστάλησαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του policenet.gr και αφορουν τις επερχόμενες αλλαγές του Π.Δ. 100/2003.

 

"Αρκεί μια γρήγορη μάτια στο κείμενο που αναρτήθηκε στο Policenet (δείτε το ΕΔΩ) για να διαπιστώσει κάνεις πως ο τόπος συμφερόντων καταργείται, αφού ουσιαστικά τα παραθυράκια θα γίνουν μπαλκονόπορτες για τους καλοπροαίρετους.

Το <<Β. Επιπλέον σε περίπτωση δήλωσης αλλαγής τόπου συμφερόντων μεταβάλλεται ο αριθμός των μορίων και αυτά υπολογίζονται σύμφωνα με τον νέο τόπο συμφερόντων>> και το <<(3). ο τόπος στον όποιο έχει ιδιοκτήτη κατοικία ο ίδιος, ο/η σύζυγος του και οι γονείς του ιδίου>> αποτελεί συνδυασμό απαράδεκτο και εξηγώ το γιατί.

Οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος θα μπορεί με την απόκτηση ολικά η μέρους κατοικίας σε νομό που επιθυμεί να μετατεθεί να καπελώνει συνάδελφους που περιμένουν καρτερικά στους πινάκες μεταθέσεων επί σειρά ετών.

Ειδικότερα για παράδειγμα αν αποκτήσει κατοικία ελαχίστων τετραγωνικών (10-15 τ.μ.) 30ετίας η 40ετίας σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό ποσο πιστεύετε θα κοστίζει στις μέρες μας εν μέσω οικονομικής κρίσης?

Χίλια δυο χυλώδες ευρώ?

Τον τόπο συμφερόντων θα τον έχει αλλάξει εν μια νυκτί ?

Ποιος λοιπόν θα δικαιολογηθεί σε συνάδελφο που περιμένει 10 χρόνια μετάθεση πως κάποιος με 11 χρόνια υπηρεσίας αποφάσισε να του ¨φάει¨ τη θέση επειδή του περισσεύουν δυο χιλιάδες ευρώ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξύλο και… καράτε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας

Εννοείται πως το πρόβλημα θα εντοπιστεί σε νομούς που ευτυχώς ακόμα ανοίγουν θέσεις και είναι όμοροι με νομούς που είναι ¨μπουκωμένοι¨.

Αναφέρω το παράδειγμα της Θες/νικης.

Σερραίοι, Κατερινιώτες, και γενικά βορειοελλαδίτες που δε θα μπορούν να πάνε στον τόπο τους γιατί δε θα ανοίγουν θέσεις, με μια απλή αγορά κατοικίας θα μπορούν να προσπερνούν στους πινάκες θεσσαλονικείς που κάθε χρόνο δηλώνουν Θεσσαλονίκη για μετάθεση πρώτης επιλογής.

Η ερμηνεία των νόμων και των Π.Δ. απαιτεί μελέτη διότι μπορεί να μετατραπεί σε μπούμερανγκ για το σκοπό που επιδιώκεται.

Με τέτοιες λογικές ο βούβαλος δε θα πετάξει αλλά κινδυνεύει και να ψοφήσει."

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis