Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:31 | 10/07/2019

Νεκρή μέσα σε ένα γερμανικό καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο ύψος του Πύργου Ψηλονέρου, κοντά στο Μάλεμε του δήμου Πλατανιά, βρέθηκε η 60χρονη Αμερικανίδα Σούζαν Ίτον, τα ίχνη της οποίας αναζητούσαν οι Αρχές από την προηγούμενη Τρίτη.

Η υπόθεση εξελισσόταν σε θρίλερ από τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας, όταν και εντοπίστηκε η σορός, μέχρι αργά χθες το απόγευμα, οπότε και ταυτοποιήθηκε.

«Ερευνώνται τα πάντα»

«Τελικά, το πτώμα που βρέθηκε στο καταφύγιο ανήκει στην Αμερικανίδα που είχε εξαφανιστεί από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης», επιβεβαίωσε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης.

Ταυτόχρονα, όμως, ο φάκελος παραμένει ανοιχτός, καθώς οι Αρχές εξετάζουν σοβαρά και με μεγάλη προσοχή το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. «Για μας ερευνώνται τα πάντα», είπε ο υποστράτηγος κ. Λαγουδάκης, παραπέμποντας στην ολοκλήρωση των ερευνών και στο πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής, που αναμένεται να διενεργηθεί σήμερα το πρωί.

[custom:google-ads]

Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνεται στην εξιχνίαση της υπόθεσης από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη είναι ότι κλήθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που έφτασε χθες το απόγευμα από την Αθήνα, ενώ αυτοψία πραγματοποίησαν και οι δύο ιατροδικαστές του νησιού κ. Σταμάτης Μπελιβάνης και κ. Αντώνης Παπαδομανωλάκης.

Ισχυρή δε δύναμη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, του ΤΑΕ, της ΟΠΚΕ, με επικεφαλής τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη, και τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων, ταξίαρχο κ. Γιώργο Λιμπινάκη, βρισκόταν από νωρίς χθες το πρωί στην περιοχή, που παραμένει αποκλεισμένη.

Bρέθηκε σε δαιδαλώδη σπηλιά

Αργά χθες το απόγευμα και μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του κλιμακίου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ο επικεφαλής της Αστυνομίας στην Κρήτη κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης μετέβη στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, στο Κολυμπάρι, όπου βρισκόταν η οικογένεια της 60χρονης, για να τους ενημερώσει ότι το πτώμα που βρέθηκε ανήκει στη Σούζαν Ίτον.

Για την ανάσυρση και μεταφορά της σορού της άτυχης Αμερικανίδας από τη στοά του γερμανικού καταφυγίου ζητήθηκε η συνδρομή ομάδας της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης, που είχε φτάσει στο σημείο από το πρωί.

«Οδηγηθήκαμε από την Αστυνομία στην είσοδο της σπηλιάς, η οποία οδηγούσε μέσα από τούνελ και δαιδαλώδεις διαδρομές στο σημείο όπου βρέθηκε η αλλοδαπή. Κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες με σεβασμό στη σορό, την τοποθετήσαμε σε ειδική συσκευασία και σε ειδικό, τύπου basket, φορείο, τη βγάλαμε μέσα από τις στοές και την παραδώσαμε στην Αστυνομία, όπως προβλέπεται», δήλωσε ο υποδιοικητής της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης, επιπυραγός Νίκος Παπαλεωνίδας.

Το σημείο εντοπισμού της σορού έφτανε τα 60 μέτρα! 

Άξιο αναφοράς είναι ότι το πτώμα της Αμερικανίδας, που άγνωστο παραμένει αν έφερε τραύματα ή ίχνη που να μαρτυρούν εγκληματική ενέργεια, βρέθηκε σε ένα σημείο περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, όπου είχε δώσει για τελευταία φορά σημεία ζωής.

Αίσθηση προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι η είσοδος του γερμανικού καταφυγίου, σε στοά του οποίου εντοπίστηκε η σορός, ήταν σε απόσταση 100 μέτρων από τον αγροτικό δρόμο, ενώ η απόσταση από την είσοδο μέχρι το σημείο εντοπισμού της σορού έφτανε τα 60 μέτρα!

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πτώμα που όπως διαπιστώθηκε ανήκε στη διακεκριμένη καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας Σούζαν Ίτον, εντόπισαν το βράδυ της Δευτέρας δύο ντόπιοι περιπατητές που εξερευνούσαν το γερμανικό καταφύγιο. Ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήδη έχουν καταθέσει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων για την υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο και όχι μόνο.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, δήλωσε ότι δεν είχε παρατηρήσει τίποτα περίεργο στη συμπεριφορά της 60χρονης. «Μπροστά στην αβεβαιότητα και στο άγνωστο, η υπόθεση εξελίχτηκε δυστυχώς άσχημα. Είναι ένα μεγάλο κενό τόσο για την οικογένεια, όσο και για την επιστημονική κοινότητα. Προσπαθούμε να στηρίξουμε την οικογένεια. Πιστεύουμε ότι οι έρευνες της Αστυνομίας θα δείξουν τι ακριβώς έχει συμβεί», σημείωσε ο κ. Ζορμπάς.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη Αμερικανίδα βιολόγος είχε έρθει στην Ελλάδα από τη Δρέσδη της Γερμανίας, όπου κατοικούσε, για να συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε διεθνές συνέδριο Βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι.

Στις 2 Ιουλίου έφυγε από τις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ για να κάνει τζόκιν στην περιοχή, χωρίς ποτέ να επιστρέψει.

Πηγή: neakriti.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δολοφονία Τοπαλούδη: Τι έδειξε ο υπολογιστής του Ελληνα κατηγορούμενου

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis