Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:58 | 01/07/2019

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από τις 3 - περίπου - νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ο άνδρας ο οποίος φέρεται να σκότωσε τον ίδιο του τον αδερφό στην πλατεία της Ασή Γωνιάς στα Χανιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές, περίπου, 30 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου και διαδραματίστηκε η τραγωδία και ειδικότερα, στην περιοχή των Βρυσών Αποκορώνου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 49χρονος φέρεται να πυροβόλησε - υπό άγνωστες ακόμη αιτίες - εναντίον του αδερφού του. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο, ο άτυχος 72χρονος είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή προτού προλάβει να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Το χρονικό

Με αίμα βάφτηκε σήμερα η κεντρική πλατεία στην Ασή Γωνιά Χανίων, με την τοπική κοινωνία να είναι μουδιασμένη από τη νέα αυτή οικογενειακή τραγωδία, η οποία μάλιστα δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί, ενώ η αστυνομία δρα διακριτικά.

Το νέο θανατηφόρο περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν 72χρονος καθόταν στην σκιά ενός πλατάνου, για να αντέξει την ζέστη του μεσημεριού. Ο κατά πολλά χρόνια νεότερος αδερφός του, γνωρίζοντας την προσφιλή αυτή συνήθεια του ηλικιωμένου, έφτασε οπλοφορώντας και δεν άργησε να κάνει το κακό.

Οι κάτοικοι του χωριού, δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε συμβεί. Θεωρούσαν ότι τα παιδιά είχαν ρίξει δυναμιτάκια, ή ακόμα ότι επρόκειτο για τις συνήθεις μπαλωθιές... Αυτή τη φορά όμως δεν ήταν άσκοποι οι πυροβολισμοί, αλλά φέρεται να είχαν σκοπό τη δολοφονία για κτηματικές διαφορές.

Στο πένθος βυθίστηκε η πολυμελής οικογένεια του εκλιπόντα που έχασε με βίαιο τρόπο τη ζωή του στα 72 του χρόνια, από τον 45χρονο αδερφό του. Στο σημείο έσπευσε αμέσως ασθενοφόρο από τον κοντινό σταθμό του ΕΚΑΒ στον Καβρό Αποκορώνου. Μετέφερε τον νεκρό στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για την νεκροψία - νεκροτομή.

Η αστυνομία δρα με ιδιαίτερη προσοχή και διακριτικότητα. Στο σημείο μετέβη ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η οικιακή ειρήνη.

Ο δράστης, μετά το έγκλημα εξαφανίστηκε σε άγνωστη κατεύθυνση. Εντύπωση προκαλεί το μένος με το οποίο φέρεται να πυροβόλησε τον αδερφό του στο κεφάλι, όπως διαπίστωσαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Οι κάτοικοι εύχονται, μακάρι να ήταν αυτό το τελευταίο θανατηφόρο περιστατικό στο χωριό τους...

Για το περιστατικό αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία, με το δράστη να οδηγείται αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα, προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις που του αποδίδονται.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της αστυνομίας:

«Συνελήφθη σήμερα (01.07.2019) το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αποκορώνου 49χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, που διαπράχθηκε σε βάρος 72χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, σήμερα (01.07.2019) το μεσημέρι, ο 49χρονος και με την χρήση όπλου, πυροβόλησε τον 72χρονο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας συνελήφθη ο 49χρονος ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι.

Στην συνέχεια ακολούθησε έρευνα στην οικία του 49χρονου,από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Κυνηγητικό όπλο,
  • 160 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και
  • Δύο (2) μεταλλικά ελάσματα συγκράτησης φυσιγγίων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου».

neakriti.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis