Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:46 | 19/06/2017

Ισόβια κάθειρξη ήταν ετυμηγορία δικαστών και ενόρκων για τον αποκαλούμενο «Δράκο των ασανσέρ», τον οποίο το δικαστήριο έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (5-2) για τη στυγερή δολοφονία του 21χρονου Νικήτα Κορωνιού, πριν από 20 χρόνια στο Λυκαβηττό. 

Στον κατηγορούμενο, που στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμούς σε βάρος 28 γυναικών την περίοδο 1996-1997 και καταδικαστεί  σε 179 χρόνια, το δικαστήριο επέβαλλε ακόμη με την απόφασή του και ισόβια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Ωστόσο, σήμερα δυο μέλη του δικαστηρίου είχαν την άποψη ότι ο δράστης, έπρεπε να κριθεί αθώος της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση λόγω αμφιβολιών για τη δολοφονία του 21χρονου, η οποία έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια της φίλης του.

Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία στην αγόρευση της είχε ζητήσει να κηρυχθεί ένοχος ο δράστης, κάνοντας αναφορά στο παλαμικό αποτύπωμα του 44χρονου κατηγορούμενου το οποίο εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο του θύματος. Το στοιχείο αυτό άλλωστε ήταν που οδήγησε σε νέα δίκη, που σήμερα κατέληξε σε ισόβια κάθειρξη σε βάρος του 44χρονου.

Κατά την εισαγγελέα, το αποτύπωμα αυτό αποτελεί «αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό στοιχείο που αποδεικνύει πως ο κατηγορούμενος βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Η ίδια επισήμανε ότι το στοιχείο αυτό – το αποτύπωμα – βρέθηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, δηλαδή ακριβώς στο σημείο που το θύμα δέχτηκε το μοιραίο χτύπημα από μαχαίρι . Επιπλέον,  αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι το αποτύπωμα βρέθηκε τυχαία στο αυτοκίνητο ενώ στάθμευε τη μηχανή του. 

«Ο κατηγορούμενος είναι ο δράστης. Θα μπορούσε να είναι πιο ειλικρινής στην απολογία του απέναντι στο δικαστήριο και τη μνήμη του νεκρού» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο 44χρονος υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με την δολοφονία του 21χρονου . «Δεν θέλω να δικαστώ για το παρελθόν μου» είπε τονίζοντας πως η αστυνομία ταυτοποίησε το αποτύπωμα του στο αυτοκίνητο που έγινε το έγκλημα με τόσα χρόνια καθυστέρηση. «Δεν ξέρω πως βρέθηκε το ίχνος εκεί. Ουδέποτε πήγα στον Λυκαβηττό» ανέφερε και μίλησε για το παρελθόν του λέγοντας: «Έκανα  κάποιες κλοπές και μπήκα στο ανηλίκων. Όταν βγήκα έκανα  πάλι κλοπές και καταδικάστηκα σε 8 χρόνια. Όταν το 1996 αποφυλακίστηκα δούλευα σαν μπογιατζής. Μετά έκλεβα τσάντες, όμως, δεν είχα ασκήσει ποτέ βία…Δεν είμαι βιαστής αλλά ληστής».

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 44χρονος τα ξημερώματα της 13ης Μαΐου 1997 σκότωσε  τον 21χρονο Νικήτα Κορωνιό . Το μοιραίο βράδυ ο κατηγορούμενος φέρεται να παρακολουθούσε ζευγάρια στο λόφο του Λυκαβηττού. Ο 21χρονος είχε μόλις θέσει σε κίνηση το αυτοκίνητό του όταν αντιλήφθηκε πως παρακολουθούσαν τον ίδιο και την φίλη του τρεις άγνωστοι. Ο νεαρός, θέλοντας να προφυλάξει τη συνοδό του, βγήκε από το αυτοκίνητο ακολούθησε συμπλοκή και λίγα λεπτά αργότερα έπεσε νεκρός χτυπημένος από μαχαίρι.

Την απόφαση άκουσαν ψύχραιμοι, από τα πίσω έδρανα της δικαστικής αίθουσας, τόσο οι συγγενείς του θύματος όσο και η σύζυγος του κατηγορούμενου η οποία τον στηρίζει  όλα αυτά τα χρόνια.

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis