Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:33 | 13/03/2019

Σοκ προκαλούν οι ισχυρισμοί που προέβαλλε ενώπιον των ανακριτικών αρχών, η 56χρονη Γερμανίδα που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον 64χρονο Έλληνα σύντροφό στο σπίτι τους στο Χαλάνδρι ρίχνοντάς του ηρεμιστικά χάπια. Η κατηγορουμένη, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, έμεινε τουλάχιστον 10 ημέρες με το πτώμα του συντρόφου της μέσα στο σπίτι τους, λέγοντας στους αστυνομικούς που δεν είχε καταλάβει πως εκείνος είχε πεθάνει!

Σήμερα, η 56χρονη απολογήθηκε στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές και αμέσως μετά την απολογία της πήρε το δρόμο για τις φυλακές, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέα. Κατά την απολογία της αποδέχθηκε μόνο το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού και όχι της ανθρωποκτονίας. «Έμεινα πλάι σε έναν νεκρό άνθρωπο που έλιωνε καθημερινά για 20 ημέρες. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι «έφυγε» και του συμπεριφερόμουν σα να είναι ζωντανός» αναφέρει η 56χρονη Γερμανίδα στο απολογητικό της υπόμνημα.

Η ίδια υποστήριξε επίσης πως δεν είχε σκοπό να δολοφονήσει το σύντροφό της και πως του έριξε ηρεμιστικά χάπια στο χυμό του, προκειμένου να τον «κατευνάσει». Και αυτό, όπως υποστηρίζει και στο υπόμνημα που κατέθεσε στις ανακριτικές αρχές, ενώ είχε προηγηθεί μεταξύ τους έντονος καβγάς. Μάλιστα, αναφέρει πως επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη και ότι δεν είχε πρόθεση να κρυφτεί.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος της 66χρονης, Σπ. Δημητρίου, ανέφερε πως η εντολέας του θεωρεί εξιλέωση την προφυλάκισή της, η οποία δεν της προκάλεσε, όπως είπε, ούτε θυμό ούτε οργή. Παράλληλα, ο συνήγορος της κατηγορουμένης ζήτησε τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης και των τοξικολογικών εξετάσεων, ώστε η 56χρονη να λάβει γνώση των ακριβών αιτίων θανάτου του συντρόφου της. Η ίδια φέρεται να ανέφερε στην ανάκριση πως ο σύντροφός της αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

[custom:google-ads]

Ακόμη, ο κ. Δημητρίου υπέβαλλε αίτημα στην ανάκριση για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης μετά την ομολογία της 56χρονης, σύμφωνα με την οποία παρέμεινε για 15 ημέρες στο σπίτι και κοιμόταν μαζί με τη σορό του συντρόφου της.
germanida02

Τι ανέφερε στο υπόμνημά της

«Αρνούμαι τις πράξεις που μου αποδίδονται και αποδέχομαι μόνο την πράξη της περιύβρισης νεκρού στη σωρό του νεκρού συντρόφου μου» αναφέρει στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανάκριση η κατηγορουμένη και συνεχίζει απευθυνόμενη προς τους δικαστές: «Θέλω να λάβετε υπόψιν σας το αληθές γεγονός της εμφάνισής μου ενώπιον των αρχών. Μετά το σκοτεινότερο συμβάν της ζωής μου επέστρεψα στη Γερμανία για να δω τα παιδιά μου. Έλαβα την απόφαση να επιστρέψω στην Ελλάδα και να δώσω εξηγήσεις, να φυλακιστώ ή ό,τι άλλο προβλέπεται για να εξιλεωθώ για το βάρος απέναντι σε αυτήν τη μεγάλη μου αγάπη. Είχα την απόλυτη δυνατότητα να διαφύγω ή να κρυφτώ – να πάω σε μακρινή χώρα. Δεν το διανοήθηκα ποτέ. Έμπρακτα αποδεικνύω τη μεταμέλειά μου επιστρέφοντας στην Ελλάδα, με το προσωπικό μου κινητό τηλέφωνο πάντα ανοικτό και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενεργά. Ταξίδεψα και επέστρεψα αεροπορικώς, επικοινώνησα με την πρεσβεία για νομική αρωγή και η προσαγωγή μου στην αστυνομία ήταν τυχαίο γεγονός αφού θα πήγαινα οπωσδήποτε μόνη μου. Άλλο λόγο να βρεθώ στην Ελλάδα πάλι δεν είχα».

«Τον έπλενα και τον καθάριζα»

Στη συνέχεια του υπομνήματος της, η κατηγορουμένη αναφέρει πως δεν έχει κάνει κακό στο σύντροφό της και πως οι ενοχές της την βαραίνουν «επειδή δεν ειδοποίησα κάποιον όταν φαινόταν άρρωστος αλλά κυρίως στο μετέπειτα παραλήρημα μου».


Η 56χρονη στη συνέχεια αναφέρει: «Έμεινα πλάι σε έναν νεκρό άνθρωπο που έλιωνε καθημερινά για 20 ημέρες. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι «έφυγε» και του συμπεριφερόμουν σα να είναι ζωντανός. Τον έπλενα και τον καθάριζα γιατί δεν του άξιζε αυτή η εικόνα. Στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον ήταν ακόμα ο άνθρωπος Γιάννης.

Νομίζω αυτό ήταν το έγκλημά μου και για αυτό είμαι μετανιωμένη».

«Ήταν άρρωστος»

Προβάλλοντας τον ισχυρισμό πως ο σύντροφός της ήταν άρρωστος και πως δεν έφυγε από τη ζωή εξαιτίας των χαπιών που η ίδια του χορήγησε, η κατηγορουμένη αναφέρει στο υπόμνημά της: «Απολείπονται κρίσιμα στοιχεία και ιδίως το κρισιμότερο. Η ιατροδικαστική έκθεση. Κατηγορούμαι για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αποκλειστικά και μόνο μέσω σεναρίων και επίσης αποκλειστικά και μόνο λόγω της δικής μου απολογίας .

Αποδέχτηκα την χορήγηση ηρεμιστικών χαπιών στο θύμα - μετά από δική του παράκληση –και εγώ λόγω της έντασης του καυγά που έχω αναφέρει του χορήγησα χωρίς να το ξέρει παραπάνω ποσότητα. Μόνος μου σκοπός ήταν να τον κατευνάσω και όχι να τον σκοτώσω . Ουδέποτε σκέφτηκα ή αποδέχτηκα το ενδεχόμενο θανάτου του από τα ηρεμιστικά χάπια.

Όμως η δικαιοσύνη οφείλει νομίζω να ερευνήσει:

Επέφεραν τα χάπια το θάνατο του άτυχου άνδρα; Εντοπίστηκε η αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της πράξης μου και του θανάτου; Εν τέλει ο βεβαρημένος από το παρελθόν με πολλά προβλήματα υγείας και βηματοδότη από τι απεβίωσε όταν δεν υφίσταται ακόμα στη σχηματισθείσα σε βάρος μου δικογραφία ιατροδικαστική έκθεση με αιτία θανάτου; Είναι σίγουρο ότι του έδωσα ηρεμιστικά χάπια και όχι κάποιο άλλο σκεύασμα που λάμβανε από τα δεκάδες;

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis