Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 26/12/2017

Μπορεί η προίκα να έχει καταργηθεί με νόμο, όμως χάρη σε κάποια κληροδοτήματα η παράδοση της προίκας συνεχίζεται σε κάποιες περιοχές. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, με ομόφωνη απόφασή του, ενέκρινε το ποσό των 25.000 ευρώ για την προικοδότηση δέκα άπορων κοριτσιών στην περιοχή των Πατρών.

[custom:google-ads]

Η απόφαση είχε τυπικό χαρακτήρα, μιας και τα χρήματα της προίκας δίνονται στις άπορες κορασίδες από το κληροδότημα «Ι. Μεϊντάνη», βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων. Η επιλογή των κοριτσιών έγινε από την Επιτροπή επιλογή προικοδότησης του κληροδοτήματος, στην οποία πρόεδρος είναι ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και μετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου Πατρέων, του Ιατρικού Συλλόγου και του Δικηγορικού Συλλόγου.

Μάλιστα, για την επιλογή των προικοδοτούμενων κοριτσιών είχε βγει και ανακοίνωση παλιότερα από τον Δήμο, ώστε οι ενδιαφερόμενες να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Να σημειωθεί ότι η προικοδότηση αφορούσε το έτος 2016, με την οποία έλαβαν δέκα γυναίκες το ποσό των 2.500 ευρώ η καθεμία και η απόφαση εγκρίθηκε τυπικά από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, στις 6 Δεκεμβρίου 2017.

Πηγή: thebest.gr, www.enikos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis