Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 14/07/2020

«Υπήρχαν απειλές. Όλοι ήξεραν ότι είμαι στόχος. Κανείς δεν έκανε τίποτα...», λέει στο LamiaReport o π. Αρχιφύλακας Γιώργος Γκίζας - Κινδύνεψαν οικογένειες με παιδιά από τους καπνούς που "έπνιξαν" τα διαμερίσματα, ενώ το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Τρομοκρατική ή εγκληματική ενέργεια ο εμπρησμός του αυτοκινήτου του πρώην Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Γιώργου Γκίζα, ο οποίος ήταν αδελφικός φίλος και συνάδελφος με τον Αρχιφύλακα Μάκη Γκαλιμάνη, που δολοφόνησαν έξω από το σπίτι του στην Κουβέλα Στυλίδας τον Φεβρουάριο του 2015.

Το αυτοκίνητο του Αρχιφύλακα ήταν στην πυλωτή της πολυκατοικίας, όπου διαμένει με την οικογένειά του στη Λαμία. Στις 3:30΄τα ξημερώματα οι ένοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους ακούγοντας το "μπαμ", ενώ πυκνοί καπνοί "έπνιξαν" τα διαμερίσματα.

«Κινδύνεψαν οικογένειες με παιδιά. Το σπίτι μας γέμισε ξαφνικά καπνούς. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε....», είπε στο LamiaReport ένας από τους ενοίκους του πρώτου ορόφου.

«Κατεβήκαμε κάτω και είδαμε να καίγεται το αυτοκίνητο του Αρχιφύλακα και πήραμε αμέσως τηλέφωνο την Πυροσβεστική, ενώ προσπαθήσαμε και από μόνοι μας να σβήσουμε τη φωτιά αλλά δεν τα καταφέραμε...», είπε ένας άλλος ένοικος.

Εκτός από το αυτοκίνητο του Αρχιφύλακα έπαθαν ζημιές ένα ακόμη αυτοκίνητο και μια μηχανή που ήταν δίπλα στο skoda, που βρέθηκε στο στόχαστρο, των δραστών.

Είχε δεχτεί απειλές

Ο Γιώργος Γκίζας την ώρα του έγινε ο εμπρησμός ήταν υπηρεσία στις φυλακές Δομοκού. Ενημερώθηκε από τη σύζυγό του για την επίθεση και αμέσως έφτασε στη Λαμία, όπου ακόμα οι πυροσβέστες έσβηναν τη φωτιά από το αυτοκίνητο το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

«Όλοι το ήξεραν ότι είμαι στόχος. Υπήρχαν απειλές. Όλοι τα γνωρίζουν αυτά και υπάρχουν και έγγραφα στις Αρχές που το επιβεβαιώνουν. Κανείς δεν ασχολήθηκε....», είπε στο LamiaReport ο πρώην Αρχιφύλακας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Αρχιφύλακας Γιώργος Γκίζας, ήταν αυτός που διαδέχτηκε στις φυλακές Δομοκού τον αδικοχαμένο συνάδελφό του Μακη Γκαλιμανη, η δολοφονία του οποίου ακόμα δεν έχει εξιχνιαστεί.

.Τον περασμένο Μάρτιο ο Αρχιφύλακας Γιώργος Γκίζας καρατομήθηκε μαζί με τον τότε Διευθυντή των φυλακών από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αν και η αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα για την επίθεση και στο σημείο αρχικά βρέθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να αποκλειστεί η πυλωτή και ο χώρος της επίθεσης, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Όπως βλέπετε εδώ υπήρχε ένας συγκεκριμένος στόχος. Δυο αυτοκίνητα skoda ήταν δίπλα - δίπλα και οι δράστες έκαψαν το αυτοκίνητο του Αρχιφύλακα. Ήξεραν δηλαδή ποιος ήταν ο στόχος. Κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Είναι τρομοκράτες; Είναι κοινοί εγκληματίες; Ποιος θα δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα εάν δεν κάνει έρευνα η αστυνομία; Κανείς δεν μας ρώτησε τίποτα. Θα κοιτάξουν τις κάμερες που υπάρχουν στη γύρω περιοχή; Τουλάχιστον μέχρι τώρα που μιλάμε 6:30' το πρωί δεν υπάρχει η αστυνομία...», έλεγε με απορία στο LamiaReport ένοικος της πολυκατοικίας.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis