Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 23/06/2016

Έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την προστασία και φροντίδα του Πεδίου του Άρεως απευθύνουν μέσα από επιστολή τους τα μέλη του αναπτυξιακού και εξωραϊστικού συλλόγου «Η Αθήνα» για την κατάσταση που επικρατεί τελευταία στο άλσος.

«Λόγω του επερχόμενου καλοκαιριού και πιθανών περιόδων καύσωνα καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα να αναλάβει την προστασία του μοναδικού ζωτικού πνεύμονα πρασίνου της Αθήνας μας, το πολύπαθο Πεδίο του Άρεως και τα περί αυτόν λόφο Φινόπουλου, τα αλσύλλια και δασύλλια μπρος και πλάγια από τη Σχολή Ευελπίδων και τα Δικαστήρια καθώς και το 38ο Σχολείο στην οδό Ευελπίδων» αναφέρουν στην επιστολή τους.

Οι περίοικοι και μέλη του συλλόγου ζητούν την άμεση φύλαξη και προστασία του πάρκου που παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις και παραινέσεις τους προς την Περιφέρεια (παρούσα διοίκηση και προηγούμενες) και τους κατά περιόδους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη παραμένει ακόμη και σήμερα ανυπεράσπιστο και έρμαιο στις διαθέσεις του κάθε παραβατικού που είτε οικειοθελώς είτε άθελά του μπορεί να προκαλέσει μύριες όσες φθορές.

«Είναι ανώφελο και ταυτόχρονα σπατάλη χρημάτων και κόπων να παραδίδονται τελειωμένα έργα όταν δεν υπάρχει προστασία και φύλαξη των χώρων» σχολιάζουν.

Μεταξύ άλλων ζητούν τον άμεσο φωτισμό των χώρων του πάρκου, την απομάκρυνση όλων των παραβατικών ατόμων που συχνάζουν στο πάρκο, καθώς και τον υγειονομικό έλεγχο όλων των χώρων του πάρκου αλλά και των περί αυτόν αλσυλλίων και του λόφου Φινόπουλου.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, «πρόσφατα συνελήφθη κάποιος που περιεφέρετο τους διαδρόμους του πάρκου με ένα πανί που έσερνε αναμμένο. Πέρσι τον Αύγουστο κάποιος πυρομανής έβαλε τρεις διαδοχικές φωτιές την ίδια ημέρα σε τρία διαφορετικά σημεία που κατασβέστηκαν με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που προσέτρεξαν δύο φορές την ίδια ημέρα. Προ διμήνου έγινε φόνος μεταξύ ξένων διακινητών ουσιών. Τέλος, αναφέρουμε και τις συνεχείς οχλήσεις που γίνονται σε γυναίκες που τολμούν να διασχίσουν το πάρκο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας».

Επίσης ζητούν την άμεση ανακαίνιση και παράδοση προς το κοινό των κτιρίων πρώην Άλσος του Οικονομίδη, πρώην Green Park και του πρώην χώρου του θεάτρου «Αλίκη» επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας «όπως ήταν παλιά». Την ανακαίνιση και εκμετάλλευση των δύο περιπτέρων εντός του πάρκου και του αναψυκτηρίου στη κορυφή του λόφου Φινόπουλου, καθώς και την άμεση λειτουργία των δύο ουρητηρίων εντός του πάρκου και την απόδοσή τους στο κοινό.

Μεγάλο πρόβλημα του πάρκου είναι και η ανεπαρκής καθαριότητά του και συγκεκριμένα «των χώρων που κατακλύζονται από τους ναρκομανείς αλλά και τους άστεγους που διαμένουν κατά καιρούς εντός του πάρκου και των δασυλλίων και αλσυλλίων γύρω από αυτά».

Επίσης ζητούν «το συστηματικό πότισμα και τον καλλωπισμό του πρασίνου με την άμεση επαναλειτουργία των έξι γεωτρήσεων του Πεδίου του Άρεως.

Τη δημιουργία δύο ειδικών χώρων για την εξυπηρέτηση των κατοικίδιων ζώων και των συνοδών τους σε χώρους αποκλειστικούς που έχουμε ήδη προτείνει στην Περιφέρεια ως και την άμεση απομάκρυνση των αδέσποτων που κατακλύζουν το Πεδίο του Άρεως με συνέπεια να κινδυνεύουν τα παιδιά που παίζουν αλλά και οι περαστικοί ηλικιωμένοι.

Την απομάκρυνση του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων επί της οδού Μαυρομματαίων.

Τον άμεσο καθαρισμό όλων των αγαλμάτων εντός του πάρκου που έχουν αμαυρωθεί από τα graffiti αλλά και την προστασία αυτών από βανδαλισμούς που συνέβησαν τελευταία συγκεκριμένα στο ναό των Ταξιαρχών.

Την προστασία των δύο ναών, Ταξιαρχών και Αγ.Χαραλάμπους, από θρασείς ληστές που είτε έκλεψαν τις καμπάνες είτε αφαίρεσαν τους μεταλλικούς κρουνούς παλαιάς τεχνοτροπίας που κοσμούσαν το πάρκο σε πολλά του σημεία.

Την επαναλειτουργία των δύο σιντριβανιών που έπαψαν να λειτουργούν μετά από βανδαλισμούς ταραξιών.

Την προστασία και φύλαξη των δύο παιδικών χαρών που παρότι ανακαινίσθηκαν πρόσφατα παραμένουν απροστάτευτες από τους κάθε είδους αλητήριους. Τελευταία παρουσιάζεται καθημερινά στην παιδική χαρά δίπλα στα αγάλματα των ηρώων ένας κύριος με τέσσερα σκυλιά που αφού κλείσει την ξύλινη πόρτα τα αμολάει ελεύθερα να τρέξουν και να αφοδεύσουν μέσα στον χώρο που υποτίθεται θα παίξουν μικρά παιδιά σε λίγο.

Την επαναλειτουργία του αυτόματου κλεισίματος των κεντρικών εισόδων κυρίως μετά τη δύση του Ηλίου».

«Κύριοι, σας παρακαλούμε κάντε ό,τι πρέπει για να επανέλθει το Πεδίο του Άρεως στη μορφή που όλοι μας (εμείς και εσείς) το γνωρίσαμε στα παιδικά μας χρόνια και με σκοπό να το γνωρίσουν και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας όπως ήταν αλλά και ακόμη καλύτερο» καταλήγουν τα μέλη του συλλόγου στην επιστολή τους.

news.in.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis