Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:19 | 27/06/2017

Έκκληση στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου και στις εγγυήτριες δυνάμεις «να συνεργαστούν πλήρως και να προσέλθουν στο τραπέζι των συνομιλιών με ειλικρινές πνεύμα καλής θέλησης και συμβιβασμού» απευθύνουν οι ΗΠΑ, με την ευκαιρία της έναρξης την Τετάρτη στο Κραν Μοντανά, της διάσκεψης για το Κυπριακό.AdTech Ad

Την έκκληση διατύπωσε η Αμερικανίδα πρέσβειρα στην Λευκωσία, Κάθλιν Ντόχερτι, με συνέντευξη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), η οποία χαρακτήρισε την διάσκεψη ως «την καλύτερη ευκαιρία εδώ και δεκαετίες για επίλυση του Κυπριακού». Η Ντόχερτι πρόσθεσε, πως «η ώρα της δράσης θα είναι αυτή την εβδομάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Για το ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στη διαδικασία των συνομιλιών, η Ντόχερτι είπε ότι υποστηρίζουν και είναι έτοιμες να ενεργήσουν με τον κατάλληλο τρόπο στον κατάλληλο χρόνο για να βοηθήσουν τους δύο ηγέτες και τα Ηνωμένα Έθνη.

Για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, η πρέσβειρα των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα πρέπει να αποτελεί κίνητρο για συνεργασία, σημειώνοντας ότι «αυτό αποτέλεσε πηγή εντάσεων στην περιοχή και αλλού».

Καταλήγοντας, η Ντόχερτι χαρακτήρισε την Κύπρο στρατηγικό και σταθερό εταίρο σε μια ασταθή περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis