Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 22/08/2017

Η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν τη σύμβαση για την αγορά από την Τουρκία ρωσικών αντιπυραυλικών-αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, ανακοίνωσε η Rosoboronexport

"H σύμβαση υπεγράφη, αλλά δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ", ανέφερε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας αμυντικών συστημάτων, Alexander Miheyev.

Οι πύραυλοι S-400, που παρουσιάστηκαν το 2007, ανήκουν στη νέα γενιά πυραυλικών συστημάτων της Ρωσίας και μέχρι στιγμής η χώρα τους έχει διαθέσει στην Κίνα και την Ινδία.

Το περασμένο έτος, τόσο η Κίνα όσο και η Ινδία υπέγραψαν μια διακυβερνητική συμφωνία για την προμήθεια τεσσάρων συστοιχιών S-400 ρωσικής κατασκευής και η παράδοση των νέων συστημάτων αεράμυνας αναμένεται να ξεκινήσει το 2020.

[custom:google-ads]

Το αμυντικό σύστημα είναι ικανό να μεταφέρει πυραύλους με δυνατότητα να καταστρέφουν στόχους σε ξηρά και αέρα, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ.

Η Τουρκία έχει συμφωνήσει να καταβάλει στη Ρωσία 2,5 δισ. δολάρια για τα συστήματα S-400, είχε αναφέρει Τούρκος αξιωματούχος στις 13 Ιουλίου.

Στις αρχές Ιουλίου, ο Fikri Işık, ο οποίος ήταν υπουργός Άμυνας μέχρι τον μεσολαβήσαντα ανασχηματισμό, δήλωνε ότι η τεχνική προεργασία έχει ολοκληρωθεί και ότι οι δύο από τις τέσσερις συστοιχίες των S-400 που θα εγκατασταθούν στην Τουρκία θα κατασκευαστούν επιτοπίως, για να υπάρξει μεταφορά τεχνογνωσίας. Κατά τον ίδιο, η έμφαση δίνεται στην εγχώρια παραγωγή και η προμήθεια των S-400 αποτελεί ενδιάμεση λύση, μέχρι την ανάπτυξη τουρκικού πυραυλικού συστήματος σε συνεργασία με την Γαλλία και την Ιταλία.

Διαβάστε περισσότερα στο dikaiologitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis