Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:13 | 25/03/2017

Η παρουσία του νεοσύστατου Λόχου Αμέσου Επεμβάσεως της 96 ΑΔΤΕ αλλά και του Λόχου  Εθνοφυλάκων, τράβηξαν τα βλέμματα στη φετινή παρέλαση των στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων στο πλαίσιο του εορτασμού των 196 χρόνων από την εθνική Παλιγγενεσία του 1821.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό εκατοντάδες Χιώτες κατέκλεισαν το κέντρο της πόλης, προκειμένου να παρακολουθήσουν την παρέλαση των μαθητών, των πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων αλλά και των στρατιωτικών μονάδων που έχουν επιφορτιστεί με την ασφάλεια των εθνικών συνόρων στην ευαίσθητη περιοχή του ανατολικού Αιγαίου.

Ιδιαίτερη υπήρξε η παρουσία των στρατιωτικών τμημάτων που θέλησε να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών την ώρα που οι προκλήσεις από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου συνεχώς εντείνονται.

Οι ξεχωριστές παρουσίες

Φέτος οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. παρήλασαν κρατώντας το αναμνηστικό λάβαρο των 90 ετών από τη θεμελίωση του ως Εμπορική Σχολή. Παράλληλα όμως γιορτάζουν και τα 125 χρόνια συνεχούς παρουσίας του στην επαγγελματική παιδεία, αρχής γενομένης από τα Ειδικά Προγράμματα στην περιώνυμη σχολή της Χίου για την απόκτηση Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, στη συνέχεια ως Κέντρο Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, μετά ως Τεχνικό Λύκειο, έπειτα ως Τεχνικό και Επαγγελματικό Λύκειο και σήμερα ως ΕΠΑ.Λ.

Ξεχωριστή από κάθε άποψη υπήρξε η για πρώτη φορά παρέλαση του νεοσύστατου Λόχου Αμέσου Επεμβάσεως. Πρόκειται για Λόχο με ειδικό εξοπλισμό και Εκπαίδευση, που είναι έτοιμος να επέμβει όποτε απαιτηθεί με τα πλωτά μέσα που διαθέτει προκειμένου να προασπίσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας στις ευαίσθητες βραχονησίδες και μικρονήσια της περιοχής ευθύνης της 96 ΑΔΤΕ.

Τα 60 χρόνια παρουσίας του έκλεισε φέτος και ο Φάρος Βαρβασίου, το κατ εξοχήν μικρασιατικό σωματείο της Χίου που γιορτάζει τα 60 χρόνια δημιουργικής δράσης και προσφοράς, μεταφέροντας από γενιά σε γενιά τη ζωντανή ιστορία των αλησμόνητων πατρίδων.

Οι παρουσίες

Την πολιτική ηγεσία εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης ενώ την στρατιωτική ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Δημόκριτος Κωνσταντάκος. Το «παρών» έδωσαν οι δικαστικές αρχές του νησιού, ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος καθώς και ο Απ. Τζιώτης ως αναπληρωτής του Δημάρχου Μ. Βουρνού που απουσιάζει στην Αμερική. Παράλληλα απέναντι από την εξέδρα των επισήμων παρέστησαν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Χίου με τον Ανδρέα Μιχαηλίδη να επιλέγει τη Βολισσό για να παρακολουθήσει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

@ Δείτε πλήρες φωτορεπορτάζ στη σελίδα του «π» στο Facebook.

 

www.politischios.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis