Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:49 | 25/11/2020

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες ως προς τη ζημιά που υπέστη το ελληνικών συμφερόντων τάνκερ Agrari MT με σημαία Μάλτας σε λιμενική εγκατάσταση της Σαουδικής Αραβίας. 

Ειδικότερα, η Σαουδαραβική Συμμαχία, η οποία μάχεται εναντίον των ανταρτών Χούτι δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι προκλήθηκε μικρής κλίμακας ζημιά στο εμπορικό πλοίο μετά από έκρηξη που οφείλεται σε θραύσματα οβίδας.

Το συμβάν περιγράφεται ως «αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση», σύμφωνα με πληροφορίες του Αλ Αραμπίγια, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters. 

Η εταιρεία θαλάσσιας ασφάλειας Ambrey είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι το σκάφος επλήγη από νάρκη.

Από την έκρηξη προκλήθηκε ρήγμα, ωστόσο το πλήρωμα είναι σώο και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Η συμμαχία υπό την ηγεσία των Σαουδαράβων ανέφερε σήμερα ότι απομάκρυνε και κατέστρεψε πέντε – ιρανικής κατασκευής – νάρκες θαλάσσης, τοποθετημένες από τους Χούτι νότια της Ερυθράς Θάλασσας, καταδικάζοντάς τις ως απόπειρες επιθέσεων και αναφέροντας ότι «αποτελούν μια σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της θάλασσας στον πορθμό του Μπαμπ αλ-Μαντάμπ».

Σημειώνεται ότι η συμμαχία της οποίας ηγείται η Σαουδική Αραβία μάχεται εναντίον των Χούτι από τον Μάρτιο του 2015. Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των Χούτι δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.

Με πληροφορίες από Reuters, Associated Press

kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis