Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:59 | 07/08/2020

Στο λιμάνι της Βηρυτού, στο σημείο όπου σημειώθηκε η πολύνεκρη έκρηξη και συγκεκριμένα στον τομέα 3, ξεκίνησαν στις 7:00πμ την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης οι Έλληνες πυροσβέστες της ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 12 άνδρες της ΕΜΑΚ επιχειρούν σε ένα σημείο που θεωρείται η «καρδιά» του φονικού περιστατικού, με στόχο να εντοπίσουν εάν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο σημείο.

Πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν ότι στο λιμάνι της Βηρυτού επιχειρούν επίσης σωστικά συνεργεία από το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ μαζί τους βρίσκονται Λιβανέζοι στρατιώτες για να τους παρέχουν οποιαδήποτε ενημέρωση και βοήθεια χρειάζονται.

Οι Έλληνες διασώστες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί και μαζί τους στην αποστολή βρίσκεται και ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, που ονομάζεται «Ρούντι» και έχει πάρει μέρος σε διασώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

H ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ αναχώρησε για τον Λίβανο την Τετάρτη με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας C-130, δύο οχήματα και ειδικό εξοπλισμό.

H Ελλάδα ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα της κυβέρνησης του Λιβάνου για αποστολή βοήθειας μετά από την φονική έκρηξη στη Βηρυτό και κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, Στέφανος Κολοκούρης, επισκέφθηκε τα στελέχη της Ειδικής Μονάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, συνομίλησε μαζί τους πριν την αναχώρησή τους για την Βηρυτό και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στην αποστολή τους.

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις Αρχές του Λιβάνου, όσο και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για παροχή περαιτέρω βοήθειας και υποστήριξης, εφόσον χρειαστεί.

Μίνα Καραμήτρου

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis