Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:59 | 28/07/2016

Έκρυθμη είναι η κατάσταση με τους πρόσφυγες έξω από την δομή φιλοξενίας στην Softex στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Όλα ξεκίνησαν όταν μία 29χρονη προσφυγοπούλα πέθανε από αιφνίδια παθολογικά αίτια, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει οργή στους πρόσφυγες, που διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν ιατρική περίθαλψη και παρακολούθηση στις δομές. Μάλιστα, αρκετοί εξ αυτών προκάλεσαν φθορές εντός της δομής και άναψαν φωτιές σε κάδους εκτός αυτής.

AdTech Ad

Περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες βγήκαν από την δομή, πραγματοποίησαν πορεία προς την Εθνική Οδό την οποία έκλεισαν για λίγο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν επί της Συμμαχικής Οδού, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται εκτροπές στην Περιφερειακή.

Αρκετοί είναι οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στο σημείο, με αποτέλεσμα να μην λείψουν οι προστριβές με τους μετανάστες. Στο σημείο βρίσκεται αστυνομική δύναμη που ακολουθεί την πορεία τους αλλά δεν επεμβαίνει.

Περίπου στις 9 το βράδυ, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έφτασαν με πορεία από τα Διαβατά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ενώ στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται παράλληλα σε εξέλιξη η πορεία διαμαρτυρίας αντιεξουσιαστών για τις χθεσινές συλλήψεις από τις αστυνομικές επιχειρήσεις στις κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis