Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 04/01/2017

Σε λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας για την προστασία των μελών της “Επιτροπής Σοφών” προχωράει η Κρατική Ασφάλεια άμεσα, μετά το νέο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε βάρος τους  και σε όσους έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς με την κατάρτιση του νέου Ασφαλιστικού (προηγούμενη και νέα επιτροπή).

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Κρατική Ασφάλεια θεωρεί άμεσο τον συσχετισμό των τελευταίων εμπρηστικών επιθέσεων και φοβάται πως θα υπάρξουν και άλλες, αφού μέχρι στιγής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Οι πλέον σίγουρες περιπτώσεις που έχουν άμεση σχέση με την “Επιτροπή Σοφών” ήταν προχθές το βράδυ έξω από το σπίτι της Προέδρου της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής του Υπ. Εργασίας και μέλους της «Επιτροπής Σοφών», Ευφροσύνης Κουσκουνά, στα Πατήσια, όπου τοποθετήθηκε και εξερράγη αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από δύο γκαζάκια και η σημερινή εμπρηστική επίθεση, το απόγευμα στο δικηγορικό του γραφείο του εργατολόγου Δημήτρη Μπούρλου στα Εξάρχεια, ο οποίος έχει επίσης συμμετάσχει σε επιτροπές για το ασφαλιστικό.

Στην δική του περίπτωση, οι δράστες και ενδεχομένως μία κοπέλα, περιέλουσε την πόρτα γραφείου με εύφλεκτο υγρό, τοποθέτησε κάτω το μπιτόνι και του έβαλε φωτιά.

Η τρίτη κατά σειρά εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε επίσης σήμερα το απόγευμα στο Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου "Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου" στον 3ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Ακαδημίας 43, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από 4 γκαζάκια, έξω από την πόρτα του Ιδρύματος, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο οποίος εξερράγη και προκλήθηκε πυρκαγιά στην είσοδο των γραφείων, ενώ από το κτίριο με την βοήθεια των Πυροσβεστών βγήκαν εγκαίρως έξι άτομα.

Γι' αυτή την περίπτωση, η Κρατική Ασφάλεια δεν έχει ακόμα σαφή εικόνα και ερευνάται αν έχει συμμετάσχει ποτέ ως Ίδρυμα ή κάποιος νομικός του ή μέλος του στην κατάρτιση του νέου Ασφαλιστικού τώρα ή παλιότερα, αν και η αίσθηση που υπάρχει λόγω των προηγούμενων χτυπημάτων και της χρονικής συγκυρίας είναι αυτή...

Κατόπιν όλων αυτών και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ενημερώνονται από την Κρατική Ασφάλεια όσοι συμμετείχαν στις συγκεκριμένες επιτροπές για το Ασφαλιστικό, να λάβουν τα μέτρα τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ σε ορισμένους αναμένεται να δοθεί και αστυνομικό προσωπικό της Κρατικής Ασφάλειας τουλάχιστον όσο αυτές οι επιθέσεις βρίσκονται σε έξαρση, για την προστασία τους και υπό διακριτική παρακολούθηση.

 

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis