Έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Όπισθεν Ολοταχώς

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΡΑΝΤΖΑ
Έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Όπισθεν Ολοταχώς

Με Π.Δ. που προώθησε εν κρυπτώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μας, ανοίγει τον δρόμο για έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. μέχρι και του βαθμού του Αστυνομικού Διευθυντή, κάθε φορά που θα έχουμε αλλαγή Αρχηγού στο Σώμα μας.

Το Π.Δ. έρχεται δύο μήνες πριν τις τακτικές κρίσεις του Ιανουαρίου του 2019 και προκαλεί εύλογα ερωτήματα για την σκοπιμότητα που επέβαλλε την ρύθμιση.

Όταν μάλιστα δεν έχουν επιλυθεί μεγάλα διαχρονικά ζητήματα των κρίσ...εων-προαγωγών, οι οποίες εξακολουθούν να διενεργούνται με ένα αναχρονιστικό διάταγμα που δεν εξασφαλίζει την αξιοκρατία και συγχρόνως συνεχίζει να αποστρατεύει αξιωματικούς σε ηλικίες 50-55 ετών και χωρίς να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τριανταπέντε (35) χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στο Σώμα.

Εκτός αυτών, ανοίγει και τους "ασκούς του Αιόλου", καθώς σε κάθε έκτακτη αλλαγή Αρχηγού(ως γνωστόν στην Χώρα μας δεν είναι ασύνηθες γεγονός) θα δίνεται η δυνατότητα ενεργοποίησης του πελατειακού συστήματος (κομματισμός, επιχειρηματίες, φίλοι και γνωστοί,κοκ) και δύο φορές τον χρόνο πλέον,με τους αξιωματικούς στην αρένα και με σύνθημα"ο θάνατός σου, η ζωή μου".

Αν αυτό δεν είναι πισωγύρισμα στις εποχές που οδήγησαν στην χρεοκοπία της Χώρας, τότε τι είναι;

Πέραν τούτων το διάταγμα, κατά την άποψή μου πάσχει νομικά,καθώς αφήνει ορθάνοιχτο τον δρόμο της κρίσης των αξιωματικών χωρίς προηγούμενη αξιολόγησή των.

Θα συμβεί το πρωτοφανές να κριθούν οι αξιωματικοί με την αξιολόγηση του Δεκέμβρη του 2017, με την οποία έγιναν οι κρίσεις του Ιανουαρίου του 2018!!!Νομικά άλματα και ακροβατισμοί, που δεν αντέχουν στην κοινή λογική.Η Ένωσή μας,με το νομικό της επιτελείο και σε αγαστή συνεργασία με την Ομοσπονδία μας θα πράξει τα δέοντα για να προστατεύσει τους συναδέλφους,αλλά και τον κοινό νού και νομική τάξη που βάλλονται βάναυσα.


Βασίλης Βράντζας
Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Αττικής

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται