Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 13/04/2017

 

ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΑΜΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Β΄ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
 
ΠΡΟΣ
1) Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα
        
2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1) ΠΟΑΞΙΑ
2) ΠΟΑΣΥ
 
Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ,
 
Εκπροσωπώντας το σύνολο του προσωπικού που υπηρετεί στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Λέσβου, Χίου, Σάμου και Β' Δωδεκανήσου, σας παρακαλούμε με την παρούσα επιστολή, όπως προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες προς την αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα καταβολής στο μόνιμο προσωπικό των ανωτέρω Διευθύνσεων Αστυνομίας, μηνιαίου επιδόματος ως ελάχιστη ανταπόδοση του έργου που προσφέρουν κατά την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού - προσφυγικού προβλήματος.
 
Συγκεκριμένα από το ταμείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προβλέπονται κονδύλια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και της εσωτερικής ασφάλειας ύψους 6,9 δισεκατομμυρίων Ευρώ, για την περίοδο 2014-2020, για όλα τα κράτη-μέλη.
 
Αυτή τη στιγμή στις Διευθύνσεις αυτές Υπηρετούν έχοντας οργανική θέση, συνολικά 1078 Αστυνομικοί και Ειδικοί Φρουροί (Λέσβος: 428, Χίος: 236, Σάμος: 194 και Β΄ Δωδεκανήσου: 220). Με την προτεινόμενη καταβολή ενός μηνιαίου επιδόματος ύψους 100 Ευρώ, ο ετήσιος προϋπολογισμός του σχετικού ταμείου της Ε.Ε., θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 1.293.600 €.  Το εν λόγω επίδομα μπορεί να έχει προσωρινό χαρακτήρα, για όσο διάστημα διαρκεί η μεταναστευτική – προσφυγική κρίση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στελέχωση καινούργιων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας

 
Η ενίσχυση των Διευθύνσεων που αντιμετωπίζουν τις μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές, με αστυνομικό προσωπικό από όλη τη Χώρα, επίσης χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ομαλή τους όμως ενσωμάτωση στη λειτουργία των τοπικών Διευθύνσεων τις οποίες ενισχύουν, είναι εφικτή μόνο με τη συνδρομή των μονίμως υπηρετούντων σε αυτές, οι οποίοι διασφαλίζουν την ομαλή συνέχεια των αρμοδιοτήτων.
 
Ως ακρίτες της Ευρώπης, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις ως άνω Διευθύνσεις Αστυνομίας, στις οποίες ιδρύθηκαν και λειτουργούν Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αλλοδαπών (Hot-Spots), αντιμετωπίζουν την τελευταία επταετία πρωτόγνωρες καταστάσεις, με αποκορύφωμα τα δύο τελευταία έτη. Οι συνθήκες εργασίας επιδεινώθηκαν, καθώς καθημερινά όλες οι Υπηρεσίες των Διευθύνσεων αυτών απασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τη διαχείριση των καταστάσεων που δημιούργησε η μεταναστευτική - προσφυγική κρίση, έχοντας σημαντική επιβάρυνση τόσο σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο και σε εργατοώρες. Πέραν του μεγάλου αριθμού αστυνομικών που απασχολείται αποκλειστικά με τη διαχείριση των μεταναστευτικών - προσφυγικών ροών, το σύνολο του λοιπού προσωπικού έχει επιβαρυνθεί επίσης, είτε άμεσα, απασχολούμενο σε περιπτώσεις που προκύπτουν λόγω του μεταναστευτικού - προσφυγικού (αντιμετώπιση αυξημένης εγκληματικότητας, φύλαξη - μεταγωγές κρατουμένων, συγκρότηση μικτών περιπολιών, διμοιριών υποστήριξης κ.α.), είτε έμμεσα, λόγω της αύξησης του φόρτου εργασίας που απαιτεί η διαχείριση της λοιπής αστυνόμευσης, ώστε να μη διαταραχθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.
 
Για τους ανωτέρω λόγους και προκειμένου οι ανήκοντες οργανικά στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Λέσβου, Χίου, Σάμου και Β' Δωδεκανήσου, να αισθανθούν ότι αναγνωρίζεται το έργο τους με αυτή τη μικρή οικονομική ενίσχυση υπό μορφή επιδόματος, και να συνεχίσουν την προσφορά τους λειτουργώντας ως ανάχωμα των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα και κατ' επέκταση στην Ευρώπη, παρακαλούμε όπως δώσετε βαρύνουσα σημασία στο αίτημά μας και το προωθήσετε αρμοδίως.
 


ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis