Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:01 | 16/05/2020

Η Έλενα Ράπτη, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης σε άρθρο της στη newsbeast.gr με τίτλο «Τα 401 χρόνια που έγιναν 8!», τόνισε: “Η ελληνική κοινωνία δεν έχεις γνώσεις δικαίου. Έχει όμως αίσθημα δικαίου. Και μπορεί να κάνει απλοϊκούς υπολογισμούς. Ο παιδεραστής του Ρεθύμνου εξέτισε κάτι λιγότερο από 2,7 μήνες για κάθε θύμα του! Αυτή είναι η πραγματική ποινή που του επιβλήθηκε. Ας την κρίνει ο καθένας και μαζί με αυτή, ας κρίνει και αν αποδόθηκε δικαιοσύνη”.

Χαρακατηριστικά η κ. Ράπτη αναφέρει στο άρθρο της: 

Μια ακόμη είδηση (ή απόφαση) που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες στην επικαιρότητα.

Ο παιδεραστής του Ρεθύμνου που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 401 ετών (!) και ποινή προς έκτιση 25 έτη για παιδεραστία σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών, τα οποία προσέγγισε εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του προπονητή, αποφυλακίστηκε σε 8 μόλις χρόνια και κυκλοφορεί ανάμεσά μας σαν να μην έχει συμβεί τίποτα!

Την ίδια ώρα κανείς δεν έχει αναρωτηθεί για τα αισθήματα των γονιών των 36 αυτών παιδιών, ούτε βεβαίως για τα αισθήματα των ίδιων των παιδιών, που στην πιο τρυφερή ηλικία γνώρισαν την πιο αποτρόπαια μορφή σωματικής και ψυχικής κακοποίησης.

Ο απλός πολίτης δικαιούται να αναρωτιέται για τις διαδικασίες μετατροπής της ποινής, για το πώς λειτουργεί το σύστημα δικαιοσύνης, για το σκεπτικό της απόφασης που επιτρέπει να αποφυλακίζεται ένας παιδεραστής σε 8 έτη ενώ έχει καταδικαστεί σε 25.

Δικαιούται να απογοητεύεται, γιατί άλλη ποινή επιδικάζεται και άλλη ισχύει, γιατί υπάρχει εύνοια νόμου σε έναν παιδεραστή, γιατί από τη νέα εξίσωση της ποινής απουσιάζει η άποψη των θυμάτων. Ο παιδεραστής του Ρεθύμνου τελικά συνελήφθη εκ νέου, αλλά για έναν μάλλον τυπικό λόγο, την παραβίαση των περιοριστικών όρων της αποφυλάκισης.

Βρέθηκε κάπου αλλού, ενώ μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος μόνο στην περιοχή που του επιτρέπονταν. Η σύλληψή του ήταν ζήτημα χωροταξικό και όχι ουσιαστικό. Η ελληνική κοινωνία δεν έχεις γνώσεις δικαίου. Έχει όμως αίσθημα δικαίου. Και μπορεί να κάνει απλοϊκούς υπολογισμούς.

Ο παιδεραστής του Ρεθύμνου εξέτισε κάτι λιγότερο από 2,7 μήνες για κάθε θύμα του! Αυτή είναι η πραγματική ποινή που του επιβλήθηκε. Ας την κρίνει ο καθένας και μαζί με αυτή, ας κρίνει και αν αποδόθηκε δικαιοσύνη.

Πηγή:  thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis