Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:25 | 23/08/2019

Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης 

ΠΡΟΣ

1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

2) Πανελληνία Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1) ΓΕΠΑΔ Α.Μ.Θ Υποστράτηγο κ. Νικόλαο ΜΕΝΕΞΙΔΗ

2) Διευθυντή Δ.Α. Ξάνθης Α/Δ κ. Χρήστο ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ


ΘΕΜΑ : «Έλλειψη δύναμης στη Δ/νση Αστυνομίας Ξάνθης»

 

Κύριε Αρχηγέ,

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης τα τελευταία χρόνια, που οι μεταναστευτικές ροές έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, καλείται να σηκώσει ένα δυσβάσταχτο και δυσανάλογο βάρος, χωρίς να έχει σε αυτό το έργο υποστηρικτές. Οι λιγοστοί αστυνομικοί, των οποίων τα εργασιακά δικαιώματα καταπατώνται καθημερινά, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις, έχοντας απέναντι τους αυτή την φορά και την τοπική κοινωνία, η οποία δικαίως φωνάζει για ελλιπή αστυνόμευση.

Τα τελευταία χρόνια η αστυνομική διεύθυνση τρώει την σάρκα της, καθώς οι συνεχείς διαταγές της Γενικής μάλλον απευθύνονται σε άλλη διεύθυνση, με δύναμη πολύ μεγαλύτερη της δικής μας. Μόνο μέλημα της Γενικής εδώ και καιρό, είναι η αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών εις βάρος της αστυνόμευσης στην πόλη και στα χωριά, διατάσσοντας συνεχώς την συγκρότηση ελέγχων οχημάτων σε διάφορα σημεία εκτός πόλης, εκδίδοντας την μία διαταγή μετά την άλλη, ξεχνώντας τις προηγούμενες, παρατηρώντας σε πολλές περιπτώσεις το εξής τραγελαφικό : πλήρωμα ενός περιπολικού διατάσσεται να βρίσκεται σε δύο σημεία τις ίδιες ώρες.

Σήμερα και ενώ διανύουμε περίοδο αδειών, κατά την οποία οι υπηρεσίες της πόλης υπολειτουργούν, ήρθε με νέα της διαταγή η Γενική να αυξήσει τους αριθμούς των αστυνομικών που απασχολούνται σε συνεργεία ελέγχων, χωρίς να υπολογίζει ότι την ερχόμενη εβδομάδα στην πόλη της Ξάνθης λαμβάνουν χώρα οι γιορτές παλιάς πόλης, αλλά και το γεγονός ότι 35 περίπου αστυνομικοί θα αποσπαστούν στην Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες της Διεθνούς Έκθεσης.

Κύριε Αρχηγέ, σας προσκαλούμε να έρθετε ο ίδιος και να διαπιστώσετε όσα σας αναφέρουμε. Κύριε Αρχηγέ, σας παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα προαναφερόμενα, καθώς οι σωματικές και ψυχικές δυνάμεις των συναδέλφων εξαντλήθηκαν, επανεξετάζοντας το σχέδιο αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, θέτοντας το σε διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους. Επιπλέον ζητούμε την παρέμβαση σας για την ενίσχυση και πλήρη στελέχωση της αστυνομικής μας διεύθυνσης ενόψει και των ερχόμενων συμπληρωματικών μεταθέσεων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis