Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:13 | 18/12/2016

Παράδοξο #1: Εν έτει 2017 θα ανοίξει νέο βιντεοκλάμπ στο Λος Άντζελες.
Παράδοξο #2: Στο βιντεοκλάμπ θα υπάρχουν μόνο βιντεοκασέτες.
Παράδοξο #3: Οι βιντεοκασέτες θα είναι όλες από την ίδια ταινία, το «Jerry Maguire» του 1996 με τον Tom Cruise!
(Καθόλου) παράδοξο #4: Πίσω από το όλο εγχείρημα βρίσκεται ένας Ελληνοαμερικανός.

Ο Dimitri Simakis (φωτογραφία) ίδρυσε το 2009 μαζί με τον Nic Maier τη βιντεοκολεκτίβα Everything is Terrible!, η οποία συγκεντρώνει τις πιο απίθανες βιντεοκασέτες και τις ξαναμοντάρει δημιουργώντας πρωτότυπα βιντεοκλίπ που κάνουν θραύση στο Internet. Εδώ και 8 χρόνια μαζεύουν από κάθε γωνιά των ΗΠΑ όσες περισσότερες βιντεοκασέτες της ταινίας «Jerry Maguire» μπορούν να βρουν.

Τώρα που έφτασαν τις 14.000, είναι έτοιμοι για το νέο τους πρότζεκτ: ένα βιντεοκλάμπ βγαλμένο από τα 90s, που θα ανοίξει για 2,5 εβδομάδες στην γκαλερί iam8bit του Λος Άντζελες στις 13 Ιανουαρίου. Τι θα κάνουν με όλες αυτές τις βιντεοκασέτες που δεν πρόκειται να αγοράσει κανείς; Εικαστικές εγκαταστάσεις όπως έναν θρόνο από «Jerry Maguire» και, αργότερα, μια τεράστια πυραμίδα στη μέση της έρημου! «Είναι η πιο ηλίθια ενσάρκωση του Αμερικάνικου Ονείρου και πρέπει να υλοποιηθεί», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

Θα πρέπει να αγαπούν πολύ τη συγκεκριμένη ταινία, σωστά; Λάθος. «Ειλικρινά δεν νιώθουμε κάτι ιδιαίτερο για την ταινία», εξηγεί ο Simakis στο LA Weekly. «Απλά παρατηρήσαμε ότι υπήρχαν υπερβολικά πολλά "Jerry Maguire" που δεν ήθελε κανείς σε μαγαζιά με μεταχειρισμένα και παζάρια όλης της χώρας». Η ταινία του Cameron Crowe μπορεί να έφτασε στην κορυφή του box office όταν πρωτοπροβλήθηκε, αλλά έχει το ρεκόρ να είναι η Νο.1 ταινία με τις λιγότερες εισπράξεις την τελευταία 20ετία! Αυτό που άφησε πίσω της τελικά, είναι δύο πολύ δημοφιλείς ατάκες: «Show me the money!» και «You had me at hello»…

 

www.insider.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis