Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:55 | 03/03/2018

Οι Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο και κρατούνται στην Ανδριανούπολη, ζουν δραματικές στιγμές. Μακριά από την πατρίδα τους και όχι… όπου κι όπου. Αλλά στην Τουρκία. Την Τουρκία του Ερντογάν, για να ακριβολογούμε. Του ανθρώπου που έχει αποδείξει πολλάκις πως είναι αδίστακτος και αποφασισμένος να παίξει… όποιο παιχνίδι θέλει, αρκεί να πετύχει τον σκοπό του.

Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από το άνευ προηγουμένου κυνηγητό που εξαπέλυσε εναντίον στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου του 2016. Οι συλλήψεις διαδέχονταν η μία την άλλη, το ίδιο και οι φυλακίσεις. Συχνά, πολύ συχνά για να ακριβολογούμε, με ελάχιστες αποδείξεις.

Είναι εύκολο, λοιπόν, να φανταστεί κανείς πώς μπορεί αν αισθάνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. Ειδικά αν συνυπολογίσουμε και την αμείωτη ένταση που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στα ελληνοτουρκικά. Με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο να μην παίρνουν… ούτε ένα ρεπό. Και τις «ομορφιές» στα Ίμια να δοκιμάζουν τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας.

Κι αν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ζουν δύσκολες στιγμές, οι οικογένειές τους ζουν μια «κόλαση».

Έλληνες στρατιωτικοί: Αγωνία στην Ορεστιάδα για τον Δημήτρη Κουκλατζή

Ο Δημήτρης Κουκλατζής, ο λοχίας Επαγγελματίας Οπλίτης, είναι ένας εκ των δύο συλληφθέντων. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ζει μόνιμα στην Ορεστιάδα. Από όπου και κατάγεται.

 

Έλληνες στρατιωτικοί

Ο Δημήτρης Κουκλατζής (φωτογραφία από facebook)

Οι γονείς του 27χρονου περνούν δραματικές στιγμές, αγωνιώντας για την τύχη του γιου τους. Οι άνθρωποι είναι συγκκονισμένοι και περιμένουν να μάθουν λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του. Γνωρίζουν ότι είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη μαζί τους.

Η μόνη ενημέρωση που υπήρξε είναι η εξής: Όταν συνέβη το περιστατικό, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ενημέρωσαν την μονάδα τους και στην συνέχεια ενημερώθηκαν και οι οικιογένειές τους. Οι οποίες ελπίζουν να επιστρέψουν τα παιδιά τους όσο το δυνατόν συντομότερα στα σπίτια και την πατρίδα τους.

Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρει επίσης πως στο σημείο όπου έγινε η σύλληψη, υπάρχει συρματόπλεγμα και κάποια «σημάδια», ωστόσο πολλές φορές αυτά «καλύπτονται» από την πυκνή χιονόπτωση.

Ακόμη αναφέρει πως δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν παρατηρηθεί ακόμη και πολίτες να περνούν από το σημείο είτε σε ελληνικό, είτε σε τουρκικό έδαφος, ενώ το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί και «πέρασμα» για τους λαθροδιακινητές.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 02.03.2018, ήταν η τελευταία ενημέρωση που έλαβαν στο Ελληνικό Πεντάγωνο για τους Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στην ελληνοτουρκική μεθόριο στις Καστανιές του Έβρου, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης.

Σε τακτική επαφή με τον Ανθυπολοχαγό και τον ΕΠ-ΟΠ λοχία βρίσκονται οι δυο νομικοί εκπρόσωποι τους. Καθώς και η Ελληνίδα πρόξενος στην Ανδριανούπολη η οποία από την πρώτη στιγμή είναι κοντά τους. Αποτελώντας έτσι τον «ασφαλή δίαυλο επικοινωνίας» όπως την χαρακτήριζε υψηλόβαθμη πηγή, με τις ελληνικές αρχές. Και εξηγώντας τον όρο «ασφαλής δίαυλος επικοινωνίας» διευκρίνιζε ότι αφορά στην διαβόητη μηχανή της τουρκικής προπαγάνδας.

 Τι ανησυχεί την Ελλάδα – Τι κέρδισε η Τουρκία

Η ανησυχία στην Αθήνα είναι ότι η Τουρκία μπορεί να θελήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά το περιστατικό. Και να φθάσει ακόμα και μέχρι πρόταση ανταλλαγής με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς! Η εν λόγω ανησυχία όπως αναφέρει το slpress.gr πηγάζει από το εξής γεγονός: Ότι ενώ συνήθως αυτά τα περιστατικά λύνονται άμεσα από τους τοπικούς στρατιωτικούς διοικητές, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Πηγές, ωστόσο, του υπουργείου εξωτερικών, ήταν ξεκάθαρες: Δήλωσαν ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Και ασύγκριτες μεταξύ τους. Διότι η μία εχει να κάνει με πραξικοπηματίες ενώ η άλλη περίπτωση αφορά σε στρατιωτικούς που πέρασαν τα σύνορα.

Με πληροφορίες από: onalert.gr, ΣΚΑΪ

newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis