Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:39 | 14/01/2015

 

Όταν η εφημερίδα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού κυκλοφορεί με κεντρικό τίτλο “Εμπαιγμός και απογοήτευση” για τις επιστροφές χρημάτων στις συντάξεις των αποστράτων και στους μισθούς των εν ενεργεία, το συμπέρασμα είναι ένα: η προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρήθηκε το τελευταίο διάστημα απέτυχε παταγωδώς.

Ο τίτλος του άρθρου που υπογράφει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ, είναι ενδεικτικός για το τι πιστεύουν οι στρατιωτικοί εν ενεργεία και απόστρατοι. Το νόημα του άρθρου αποτυπώνεται σε μια φράση: “Τα ψέματα όμως τελείωσαν η ώρα της κρίσεως έφτασε για όλους μας, ο εμπαιγμός, ο διασυρμός, η κοροϊδία έχουν τα όριά τους, οπότε ο καθένας θα εισπράξει ότι του αξίζει”. 

Διαβάστε όλο το άρθρο:

Γράφει ο 
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ν. ΔΑΝΙΑΣ 
Υποστράτηγος ε.α. Πρόεδρος ΔΣ/ΕΑΑΣ 



Προ ημερών ρωτήθηκα από εν ενεργεία και εν αποστρατεία συ- ναδέλφους για το κλίμα που  επικρατεί μετά την κοινοποίηση από το Γ.Λ.Κ. των ενημερωτικών σημειωμάτων, μηνός Ιανουαρίου 2015,που σύμφωνα με τις δημόσιες ενημερώσεις που προηγήθηκαν από το ΥΠ.ΟΙΚ. θα συμπεριελάμβανε και το 50% των δικαιουμένων αναδρομικών από Αυγ. έως Δεκ 2012,πέ- ραν της αποκατάστασης των συντάξεων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας (Ε.Δ.-Σ.Α.) στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012. 


Η ευρεία δημοσιότητα που ακολούθησε τις σχετικές αποφάσεις του Σ.τ.Ε. ικανοποίησε αφενός τα στελέχη των Ε.Δ.-Σ.Α. και αφετέρου το περί δικαίου αίσθημα των συμπολιτών μας, οι οποίοι είχαν αντιληφθεί την εις βάρος μας αδικία, που συντελέστηκε με τις αντισυνταγ- ματικές περικοπές των αποδοχών μας. 

Άνθρακες ο θησαυρός !, γιατί πολλοί συνά- δελφοί μου, διαπίστωσαν ότι όχι μόνο δεν υλοποιήθηκαν οι παραπάνω προαγγελίες του ΥΠ.ΟΙΚ. (πιστώθηκαν και ταυτόχρονα χρεώθηκαν κρα- τήσεις εκ των αναδρομικών) ,ενώ πολλές συντάξεις ήταν μειωμένες με αυτές του Δεκ. του 2014.Επίσης,συνεχίζονται οι εφαρμογές οριζόντιων ποσοστιαίων μειώσεων κατά το ύψος των ακαθαρίστων ποσών των συντάξεων, με αποτέλεσμα υψηλότεροι βαθμοί να λαμβάνουν αποδοχές μικρότερες εκείνων που λαμβάνουν οι κατέχοντες χαμηλότερους βαθμούς. 

Άρα για μία ακόμη φορά, τα στελέχη των Ε.Δ.-Σ.Α. αντιμετωπίστηκαν εντελώς πρόχειρα και απαξιωτικά σε σχέση με την προσφορά τους. 
Με την υπ.αριθμ.2192\14,απόφαση της ολο- μέλειας του Σ.τ.Ε. η οποία αποτελεί ύμνο για τα στελέχη των Ε.Δ.-Σ.Α., αναγνωρίζεται το έργο και η προσφορά τους και τα εντάσσει στο σκληρό εκτελεστικό πυρήνα του Κράτους. Ωστόσο, αφού επιτράπηκε να σχηματισθεί δημόσια η εντύπωση ότι ευνοήθηκαν με την επαναφορά των αντισυνταγματικών περικοπών των απο- δοχών τους στον Αύγουστο του 2012, με την κοινοποίηση των ενημερωτικών σημειωμάτων από το Γ.Λ.Κ. δεν προκύπτουν οι αναμενόμενες αποκαταστάσεις των συντάξεων της περιόδου εκείνης. 

Ιδού λοιπόν ο εμπαιγμός, ο διασυρμός και η απογοήτευση. Περιμέναμε αποκατάσταση της εις βάρος μας αδικίας, η οποία σημειωτέον είχε αναγνωριστεί και από τον Κύριο Πρωθυπουργό, κατά την συνάντησή του, με το συντονιστικό συμβούλιο των τριών Ενώσεων (Ε.Α.Α.Σ.-Ε.Α.Α.Ν.- Ε.Α.Α.Α.), αλλά και από τον ΑΝ.Υ.ΟΙΚ. ο οποίος σε επίσκεψη του συντονιστικού, είχε τονίσει ότι δεσμεύεται από δήλωσή του στην Βουλή περί εφαρμογής της σχετικής απόφασης του Σ.τ.Ε. 
Ύστερα από την υπουργική αυτή διαβεβαίωση,το Συντονιστικό Συμβούλιο και η Ε.Α.Α.Σ. που εκπροσωπώ είχαν εκδώσει σχετικά δελτία τύπου, περί της πλήρους εφαρμογής της απόφασης του Σ.τ.Ε. στο οποίο είχαμε προσφύγει έγκαιρα καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της σχετικής υπουργικής απόφασης των αντισυνταγματικών περικοπών, με βάση την οποία επήλθαν πολύ μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις μας σε σχέση με άλλους κλάδους εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 

Παράλληλα οι Ενώσεις (Ε.Α.Α.Σ.-Ε.Α.Α.Ν.-Ε.Α.Α.Α.) στα πλαίσια πιλοτικής δίκης, παρενέβησαν στο Ελεγκτικό Συμβούλιο, το οποίο εξέδωσε απόφαση ταυτόσημη με αυτήν του Σ.τ.Ε. Αυτά τα γνωρίζει το ΥΠ.ΟΙΚ. γιατί η σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στάλθηκε ,αλλά μάταια, στο Γ.Λ.Κ. για άμεση εφαρμογή. 
Ζούμε σε ευνομούμενο Κράτος, οι δικαστικές αποφάσεις έπρεπε ήδη να έχουν εφαρμοστεί και να αποκατασταθεί πλήρως το περί δικαίου αίσθημα. Εκεί που περιμέναμε την πίστωση των λογαριασμών μας ,γιατί οι συντάξεις μας είναι και οικογενειακό εισόδημα και να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις προς το Κράτος μας υποχρεώσεις, κινδυνεύουμε να καταστούμε υπόδικοι φοροφυγάδες, γιατί; Αξίζουμε τέτοιας συμπεριφοράς εμείς που αφιερώσαμε την ζωή μας στην υπηρεσία της Πατρίδος; Ασφαλώς όχι. 
Εμείς δεν αρνηθήκαμε να συμβάλλουμε στην οικονομική ανόρθωση της χώρας, αλλά όχι μόνο εμείς και με ποσοστά περικοπών των συντάξεών μας κατά τα2\3 και να λαμβάνουμε το 1\3 περίπου των συντάξεων του 2009. Αλήθεια ποιός άλλος κλάδος εργαζομένων υπέστη αντίστοιχη μείωση των αποδοχών του, προφανώς κανένας. 


Τα ψέματα όμως τελείωσαν η ώρα της κρίσεως έφτασε για όλους μας, ο εμπαιγμός, ο διασυρμός, η κοροϊδία έχουν τα όριά τους, οπότε ο καθένας θα εισπράξει ότι του αξίζει. 

Οι εν αποστρατεία αξκοί και τα μέλη των οικογενειών μας, καθώς και τα μέλη των οικογενειών των εκλιπόντων συναδέλφων μας, δεν είμαστε δεδομένοι, δεν αντέχουμε το εμπαιγμό την κοροϊδία και τα συναφή, αξίζαμε και αξίζουμε καλύτερης συμπεριφοράς. 

Η Ε.Α.Α.Σ. σε συνεργασία με τις Ε.Α.Α.Ν και Ε.Α.Α.Α,καλεί τα μέλη της να είναι σε ετοιμότητα για πάσης φύσεως δυ- ναμικές ενέργειες\διαμαρτυρίες. Οι σχετικές ενημερώσεις για τα επόμενα βήματα θα γίνονται με δελτία τύπου και ανακοινώσεις. 



 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis