Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:57 | 17/12/2018

Οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της σημερινής επίθεσης στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. πιστεύουν πως πρόκειται για εκρητικό μηχανισμό που κατασκευάστηκε από άτομο με σημαντική εμπειρία.

[custom:google-ads]

Ο κατασκευαστής της βόμβας πέτυχε την «τέλεια έκρηξη», δεδομένου ότι δεν έμεινε κανένα υπόλειμμα από τον μηχανισμό.

Όπως επισημάναμε  και σε π ροηγούμενη ανάρτηση του Policenet.gr , τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν προς το παρόν πως πίσω από το χτύπημα βρίσκεται η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» η οποία συνηθίζει να δρα με παρόμοιο τρόπο και είναι η μόνη που σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής που είναι σε θέση σήμερα να πραγματοποιήσει ένα ανάλογο χτύπημα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δύο περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχαν σε κινηματογραφική καταδίωξη υπόπτου


Βέβαια, όπως τονίζουν στο Policenet.gr υπηρεσιακοί παράγοντες σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα πριν καταλήξουν οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πάντως η μεθοδολογία με την οποία τοποθετήθηκε η βόμβα,  μαρτυρά πως   υπήρχε οργανωμένο σχέδιο τόσο σε ό,τι αφορά στο σημείο, όσο και ως προς το αποτέλεσμα που ήθελαν να έχει το ωστικό κύμα.

[custom:google-ads]

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο, το οποίο δέθηκε στο κιγκλίδωμα του δρόμου και σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν τοποθετηθεί πάνω από 10 κιλά εκρηκτικής ύλης στο σακίδιο.

Από την  έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στα τζάμια, μέχρι τον 6ο όροφο του κτιρίου,  και ζημιές στους τοίχους εντός του κτιρίου


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Δυο οι αστυνομικοί που εμπλέκονται σε παράνομη οργάνωση - Ο ένας αστυνομικός συνελήφθη - Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis