Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:39 | 25/07/2019

Για να γλιτώσουν από τον καύσωνα, προτίμησαν τα δίχτυα της αστυνομίας. Ο λόγος για δύο εμπόρους ναρκωτικών, που βρίσκονταν σε μεταλλικό εμπορευματοκιβώτιο με ναρκωτικά στο λιμάνι της Αμβέρσας.

Οι δύο άνδρες, 24 και 25 ετών, εγκλωβίστηκαν στο κοντέινερ. Ωστόσο στο Βέλγιο ο καύσωνας είναι πρωτοφανής και στα συγκεκριμένα σημεία ξεπερνούσε ακόμη και τους 40 βαθμούς.

Για να γλιτώσουν, οι δύο άνδρες κάλεσαν την αστυνομία, δηλώνοντας ότι έχουν «παγιδευτεί» στο κοντέινερ που έκρυβαν ναρκωτικά. Η αστυνομία χρειάστηκε δύο ώρες για να εντοπίσουν τον κοντέινερ στο λιμάνι. Όταν το άνοιξαν, με προτεταμένα όπλα, οι αστυνομικοί είδαν δύο γυμνόστηθους άνδρες που παραδόθηκαν αμέσως, χωρίς να προβάλουν καμία αντίσταση.

[custom:google-ads]

Για να ανακουφιστούν, εργαζόμενοι στο λιμάνι έβρεξαν τους συλληφθέντες με νερό.

Οι συλληφθέντες προφυλακίστηκαν σήμερα, μετά την ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε από την εισαγγελία της Αμβέρσας, που θεωρείται βασική είσοδος κοκαΐνης στην Ευρώπη.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν την ποσότητα των ναρκωτικών που βρέθηκαν στο κοντέινερ, κάνοντας λόγο μόνο για «ένα φορτίο κοκαΐνης». Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Gazet van Antwerpen, επρόκειτο για «εκατοντάδες κιλά κοκαΐνης».

Το 2018 εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο λιμάνι της Αμβέρσας περισσότεροι από 50 τόνοι κοκαΐνης. Από το 2014, η ποσότητα που κατάσχεται σε ετήσια βάση έχει εξαπλασιαστεί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  "Έρχεται μια προκήρυξη που για λίγους μήνες παραπάνω ηλικίας με αφήνει και πάλι έξω"

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis