Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:32 | 14/08/2018

Ο Βρετανικός Στρατός αναμένεται να "μεταμορφώσει" τα όπλα του πεζικού του με επίπεδο σκοτεινό επίγειο φινίρισμα Ceracote,  ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις στολές μοτίβων εδάφους.

*To Cerakote είναι ένα φινίρισμα με κεραμική  βάση που μπορεί να εφαρμοστεί σε μέταλλα, πλαστικά, πολυμερή και ξύλο.                                                          

 

Η μοναδική σύνθεση που χρησιμοποιείται για την κεραμική επίστρωση Cerakote βελτιώνει τις φυσικές ιδιοτήτες απόδοσης, συμπεριλαμβανομένων την τριβή, την αντοχή στη φθορά, αντίσταση στη διάβρωση, χημική αντοχή, αντοχή στην κρούση, και σκληρότητα.

Η κίνηση ξεκίνησε καθώς το SA80A3 / L85A3, που εισάγεται αυτή τη στιγμή, διαθέτει ήδη το νέο χρωματικό σχέδιο.

Το πρόσφατα αναβαθμισμένο L85A3 του Βρετανικού Στρατού διαθέτει ένα δίχρωμο επίπεδο σκουρόχρωμα φινίρισμα, αλλά δεν είναι σαφές εάν η κίνηση για τη δημιουργία όπλων Ceracote αναφέρεται μόνο στα L85A2s ή αναφέρεται επίσης στο σύνολο του αποθέματος των όπλων του πεζικού συμπεριλαμβανομένων των L129A1s, L7 GPMGs και άλλων όπλων όπως τα L131A1 (Glock 17) πιστόλια.

Η είδηση έγινε γνωστή και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα  thefirearmblog.com όταν οι αξιωματούχοι της Διεύθυνσης Εξοπλισμού μίλησαν με το περιοδικό Soldier του Βρετανικού Στρατού για το τεύχος του Αυγούστου.

L85A3

Ο ταγματάρχης John Anthistle της Διεύθυνσης Εξοπλισμού δήλωσε: «Το SA80A3 ήταν το πρώτο όπλο που σχεδιάστηκε και βάφτηκε με αυτόν τον τρόπο - είναι ανθεκτικό στην φθορά και στις καιρικές συνθήκες.»

Συνέχισε «Ως αποτέλεσμα, θα βελτιωθεί η ανθεκτικότητα και θα γίνει ακόμη καλύτερο το καμουφλάζ των ανδρών μας, καθώς τα μαύρα σώματα ξεχωρίζουν σημαντικά εξαιτίας του PCS [τρέχον σχέδιο του συστήματος ένδυσης του βρετανικού στρατού].»

Όπως αναφέρθηκε από τον ταγματάρχη Anthistle, το SA80A2 / L85A2 που βρίσκεται σήμερα σε λειτουργία έχει έναν δέκτη με μαύρο φινίρισμα και μία μαύρη αμυντική DanielPicatinny ράβδωση.

Ενώ τα σιδερένια καλύμματα είναι διαθέσιμα σε διάφορα χρώματα και οι ραβδώσεις έχουν ήδη ζωγραφιστεί σε επίπεδο, σκοτεινό, γήινο χρώμα στο παρελθόν, το νέο L85A3 από την Heckler & Koch διαθέτει ένα καινούργιο σκούρο γήινο ανοδιωμένο φινίρισμα.

black L85A2

 

Ο βρετανικός στρατός έχει μακρά ιστορία στο βάψιμο όπλων σε κατάλληλα χρώματα ανάλογα με τα επιχειρησιακά περιβάλλοντα, αλλά η νέα πρωτοβουλία είναι μια σημαντική στροφή προς ένα νέο προεπιλεγμένο χρώμα όπλων.

 

 

 

L129A1 Sharpshooter Rifle

Ο ταγματάρχης Anthistle επιβεβαίωσε ότι η μακρά διαδικασία του βαψίματος του αποθέματος μικρών όπλων του Βρετανικού Στρατού ξεκίνησε, λέγοντας: «θα ξεκινήσει το βάψιμο φέτος αλλά το μέγεθος του στόλου είναι τόσο μεγάλο που οι χρήστες θα βλέπουν ένα μείγμα μαύρων και καφέ όπλων για αρκετά χρόνια.»

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis