Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:05 | 01/11/2016

Έναν ναυαγό, επιβαίνοντα σε ιστιοφόρο που το είχε εγκαταλείψει, λόγω της επικρατούσας στην περιοχή κακοκαιρίας, διέσωσε εχτές το πρωί το πλήρωμα ενός ελικοπτέρου τύπου S-70B “Aegean Hawk” του Πολεμικού Ναυτικού, στα ανοικτά των Νοτιοδυτικών ακτών της Πελοποννήσου. 

Πιο συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες εχτές, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερεύνης και Διασώσεως (ΕΚΣΕΔ) για περιστατικό εισροής υδάτων στο ιστιοφόρο σκάφος “KALNIETA”, σημαίας Ιταλίας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 30 ναυτικών μιλίων, Νότια – Νοτιοδυτικώς της Πελοποννήσου.

    Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ στην περιοχή έσπευσε το παραπλέον φορτηγό πλοίο “MEL VISION”, σημαίας Λιβερίας, το οποίο εντόπισε το προαναφερθέν ιστιοφόρο σκάφος και περισυνέλεξε τον ένα εκ των δύο επιβαινόντων του και τον μεταφέρει για να τον αποβιβάσει στον λιμένα Λαυρίου, που είναι ο προορισμός του. Επιπροσθέτως, ο έτερος επιβαίνων ιταλικής καταγωγής, ο οποίος είχε εγκαταλείψει το ιστιοφόρο σκάφος και αγνοείτο, στις 09:00, εντοπίστηκε από ελικόπτερο “Aegean Hawk” του ΠΝ, το οποίο συνέδραμε στην επιχείρηση και μεταφέρθηκε ασφαλώς στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, απ' όπου στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο  Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας.

    Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής «προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας».

Λ.Σ.Μ.

 

www.parapolitika.gr 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis