Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:28 | 03/07/2018

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: Δείτε το έγγραφο που εστάλη στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από την Ένωση Αστυνομικών Αχαϊας:

 

Ένα χρόνο και πλέον μετά την εφαρμογή του ΠΔ 7/2017 ̈Αναδιάταξη - αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας ̈ στην περιοχή της Αχαΐας, διαπιστώνουμε ότι αναδιάρθρωση στην περιοχή μας παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα.

Στις συνεχείς επισκέψεις που πραγματοποιούμε στις υπηρεσίες της Αχαΐας διαπιστώνουμε ότι όλες είναι στελεχωμένες με έλλειπες προσωπικό, ειδικά αυτές της επαρχίας και επιπλέον αιμορραγούν καθημερινά ενισχύοντας άλλες Υπηρεσίες, ενώ στερούνται βασικού εξοπλισμού και οχημάτων.

Ακόμα διαπιστώνουμε ότι κανονικά σ υνεχίζει το καθημερινό ανακάτεμα Αστυνομικών από την μία υπηρεσία στην άλλη και αντίθετα, κανονικά συνεχίζει η λειτουργία Αστυνομικών Τμημάτων χωρίς περιπολικό σ ε όλες τις βάρδιες, κανονικά συνεχίζουν Υπηρεσίες να λειτουργούν με σχεδόν την μισή τους δύναμή.

Ουδεμία αλλαγή με σκοπό την συνεχή τοπική και θεματική Αστυνόμευση, ουδεμία αλλαγή με σκοπό την ανάταση του αισθήματος ασφαλείας του Πολίτη.

Δυστυχώς αν και εδώ και χρόνια η Ένωση μας έγινε βασικός αρωγός της προσπάθειας της ηγεσίας για την αναδιάρθρωση με συνεχή κατάθεση προτάσεων, διαπιστώνουμε ότι τελικά έγινε απλά άλλο ένα σχέδιο μείωσης του κόστους της Αστυνόμευσης και μόνο.

Περιμέναμε ότι η αναδιάρθρωσή θα ήταν η μεγάλη αλλαγή που όλοι ζητούσαμε στην Αστυνόμευση της περιοχής μας, με την δημιουργία ισχυρών υπηρεσιών με ανάλογο προσωπικό, μέσα και εξοπλισμό, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως σε κάθε ανάγκη.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν διαπιστώνουμε καμ ία πρόοδο.

Γι αυτούς τους λόγους προτείνουμε και αναμένουμε : 

  • Την ενίσχυση με προσωπικό για την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, ώστε να επανδρωθούν πλήρως όλες οι Υπηρεσίες με την οργανική τους δύναμη.
  • Την Αστυνόμευση της περιοχής πέριξ του Νέου Λιμανιού της Πάτρας από ειδική Υπηρεσία στελεχωμένη από Αστυνομικούς που θα ενισχύσουν την Διεύθυνση Α στυνομίας Αχαΐας μέσω αποσπάσεω ν από άλλες περιοχές της χώρας.
  • Την επιτάχυνση των διαδικασιών για αλλαγή κτηριακών εγκαταστάσεων.
  • Τον πλήρη εξοπλισμό με μέσα, υλικά και οχήματα ειδικά των νέων υπηρεσιών.
  • Την έγκριση δαπανών για την οργάνωση, προμήθεια υλικών κλπ.
  • Την κατάργηση – διακοπή όλων των καθημερινών μετακινήσεων από την μια υπηρεσία στην άλλη, κυρίως από υπηρεσίες σε υπηρεσ ίες διαφορετικών πόλεων.
  • Την άμεση κατάργηση των μεικτών περιπολιών.

Ιδιαίτερα για τις συνεχείς καθημερινές μετακινήσεις αλλά και για τις μικτές περιπολίες παρά τις δεκάδες παρεμβάσεις μας που έχουν γίνει κατά καιρούς συνεχίζουν περιέργως να διατάσσονται κανονικά παρά την πρόσφατη αναδιάρθρωση. Η ΕΑΥΑ συνεχ ίζει να λαμβ άνει παράπονα από συναδέλφους - μέλη μας διότι Αστυνομικοί οι οποίοι δεν έχουν πλήρη γνώση και εμπειρία του αντικειμένου της γενικής αστυνόμευσης - τάξης ( πχ τροχονόμοι) καλούνται να διενεργήσ ουν ελέγχους σε καταστήματα υγ. ενδιαφέροντος – ηχομετρήσεις, κλπ. Ομοίως διατίθενται Αστυνομικοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν την περιοχή ευθύνη τους, αφού και οι δυο που αποτελούν το πλήρωμα προέρχονται από υπηρεσίες άλλης εδαφικής αρμοδιότητας. Ακόμα έχει δι απιστωθεί περίπτωση όπου ο τομέας ευθύνης της μικτής περιπολίας είναι πολύ μεγάλος (πχ Αιγιάλεια) με αποτέλεσμα οι Αστυνομικοί να καλούνται να καλύψουν μακρινές αποστάσεις καθημερινά και να αναγκάζονται να ανταποκρίνονται με μεγάλη αλλά εύλογη καθυστέρηση στα σήματα του κέντρου λόγω αυτής της απόστασης. Πολλά παράπονα ακόμα έχουν διατυπωθεί στην Ένωσή μας για το γεγονός ότι οι μικτή εποχούμενη περιπολία του Α ́ Τομέα – Νέου Λιμένα - Γενικών Καθηκόντων διακομίζει το σύνολο των ατόμων από όλα τα Αστυνομικά Τμή ματα Έδρας, που χρήζουν ακούσιας ψυχιατρικής νοσηλείας στα αρμόδια ψυχιατρικά νοσηλευτικά ιδρύματα (Αθήνα - Τρίπολη - Καλαμάτα – Ιωάννινα) κλπ. Τέλος θεωρούμε αδιανόητο ειδικά μετά ένα έτος από την αναδιάρθρωση , Αστυνομικοί που υπηρετούν σε απομακρυσμένες περ ιοχές να καλούνται να μεταβούν σε άλλη πόλη για την κάλυψη των αναγκών υπηρεσιών έδρας.

Μ ετά τα ανωτέρω αναμένουμε την άμεση κατάργηση των μικτών περιπολιών και των μετακινήσεων Αστυνομικών από υπηρεσίες επαρχίας στην Πάτρα με γνώμονα την καλυτέρευση τω ν συνθηκών εργασίας αλλά και της ασφάλειας των Αστυνομικών, την εξειδικευμένη θεματικά και τοπικά Αστυνόμευση αλλά και την ανύψωση της απόδοσης στους πολίτες του αισθήματος ασφάλειας.

Η Ένωση μας είναι αναγκασμένη για όλη αυτή τη πραγματικότητα στις Αστυ νομικές Υπηρεσίες να ενημερώσει εκ νέου του Βουλευτές, τους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις λοιπές συλλογικότητες αλλά και όλους τους πολίτες της περιοχής αναμένοντας τις παρεμβάσεις τους. Παράλληλα ελπίζουμε άμεσα να ληφθούν όλες αυτές οι πρωτοβουλί ες που χρειάζονται, ώστε η πρώτη προσπάθεια μετά από δεκαετίες για τον εξορθολογισμό του οργανογράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικά στην περιοχή μας, να μην καταλήξει πλήρως σε αποτυχία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Σταύρος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΑΛΑΣΗΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis