Έναρξη του 1oυ Θεματικού Πάρκου Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Έναρξη του 1oυ Θεματικού Πάρκου Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο

Στον Πύργο βρίσκεται το 1ο Θεματικό Πάρκο, με θέμα: «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο», που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, στην Πάτρα, ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 1.500 παιδιών Δημοτικών Σχολείων της Αχαΐας και συνεχίζουμε το ταξίδι μας στον Πύργο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δωρεά γιαντιών σε προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. - ΦΩTOΓΡΑΦΙΕΣ


Το Θεματικό Πάρκο περιλαμβάνει τέσσερις βιωματικές - διαδραστικές δραστηριότητες, σχεδιασμένες με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης, ώστε να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για τον Εθισμό και τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο:

Πιο συγκεκριμένα οι δραστηριότητες είναι:

  1. Τηλεπαιχνίδι τύπου buzzer , με αντικείμενο τον Εθισμό
  2. Κυνήγι Ερωτήσεων και παρουσίαση, με αντικείμενο του Κινδύνους του Διαδικτύου,
  3. Τάπητα (έκτασης 20 τ.μ.), <<Το Διαδίκτυο>>, που προσομοιώνει επιτραπέζιο παιχνίδι
  4. Εργαστήριο ζωγραφικής

Η έναρξη λειτουργίας του Θεματικού Πάρκου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, το πρωί, από τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, κ. Γεώργιο ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟ, τον Δήμαρχο Πύργου, κ. Γαβριήλ ΛΙΑΤΣΗ, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, Ταξίαρχο Απόστολο ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ και την υπεύθυνη σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, κα Ευγενία ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ.

Επιπλέον, στην έναρξη της εκδήλωσης απεύθυναν χαιρετισμό ο τ. Δήμαρχος Πύργου, κ. Γεράσιμος ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Πύργου, κ. Νικόλαος ΧΙΩΝΗΣ.

Την έναρξη λειτουργίας τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κ. Παναγιώτης ΜΠΡΑΜΟΣ, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Πύργου, κ. Ανδρέας ΣΚΑΡΤΣΙΑΡΗΣ και κ. Βασίλης ΣΕΪΝΤΗΣ, ο βοηθός του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, Αστυνομικός Διευθυντής Θωμάς ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, του Πυροσβεστικού Σώματος και φορέων της περιοχής, καθώς και Διοικητές Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

Παραβρέθηκαν επίσης και (142) μαθητές Δημοτικών Σχολείων με τους Εκπαιδευτικούς που τα συνόδευαν και συμμετείχαν στις δραστηριότητες του Θεματικού Πάρκου.

Το Θεματικό Πάρκο θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του πρώην Εργοστασίου Ξυστρή στον Πύργο, με ελεύθερη είσοδο, Τετάρτη έως και Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, τις ώρες 08:30:-14:00.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την έναρξη λειτουργίας του θεματικού πάρκου.