Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:36 | 30/11/2019

Ο ρόλος ενός ελεύθερου σκοπευτή ήταν και θα παραμείνει εξαιρετικά σημαντικός. Από την αναγνώριση, μέχρι την εξουδετέρωση στόχων υψηλής αξίας σε μεγάλες αποστάσεις, οι ελεύθεροι σκοπευτές θα συνεχίσουν να έχουν αντίκτυπο σε οποιαδήποτε μάχη. Οι ίδιοι δεν λογαριάζουν μέρα ή νύχτα μπροστά στην επίτευξη της αποστολής.

Ένα κατόρθωμα, πραγματικά, για ρεκόρ πραγματοποίησε ένας ελεύθερος σκοπευτής, χρησιμοποιώντας ένα ρωσικής κατασκευής μακρύκανο τουφέκι, πετυχαίνοντας όλους τους στόχους σε απόσταση 2 χλμ, αψηφώντας τον κακό καιρό και το απόλυτο σκοτάδι.

Συγκεκριμένα, το τουφέκι της ρωσικής βιομηχανίας όπλων Lobaev Arms, SVLK-14, πέρασε με επιτυχία το απόλυτο τεστ. Το υψηλής ταχύτητας τουφέκι εξοπλίστηκε με νυχτερινή διόπτρα.

«Θέλαμε να κάνουμε ρεκόρ για τη μεγαλύτερη νυχτερινή βολή, χωρίς φωτισμό… είτε από λέιζερ είτε από άλλες φωτεινές πηγές», τόνισε ο Βλαντίμιρ Λομπάεφ, σχεδιαστής του όπλου στο πρακτορείο Ruptly.

Τις συνθήκες της δοκιμή δυσκόλευαν περαιτέρω οι κακές καιρικές συνθήκες, χειροτερεύοντας την ορατότητα και γεμίζοντας υγρασία το σκόπευτρο. Σύμφωνα με τον Λομπάεφ, το σκοτάδι ήταν απόλυτο, χωρίς φεγγάρι ή αστέρια στον ουρανό.

Η ομάδα, σταδιακά, θ’ αυξήσει την απόσταση, αποκάλυψε ο ελεύθερος σκοπευτής. «Την άνοιξη θα πάμε στα 2.300 μέτρα, μετά στα 2.500 ή 2.600 και μετά στα 6 χλμ. Αυτό είναι θα πάμε μπροστά», ανέφερε ο Σιμάκοφ.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: RT / Sputnik

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis