Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 11/11/2021

Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των καταστηματαρχών στον Πειραιά, τη Σαλαμίνα, το Αιγάλεω, την Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια, το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα και το Πέραμα.

Οι 42 «μπράβοι» όπως κατηγορούνται από τις αρχές θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εκβιασμούς, τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, ξυλοδαρμούς, εμπρησμούς, τοκογλυφία, αγοραπωλησία ναρκωτικών και όπλων. Ανάμεσα τους βρίσκεται και ένας αστυνομικός.

Η δίκη ξεκινά στις 23 Νοεμβρίου και λόγω των πολλών κατηγορουμένων και για λόγους ασφαλείας και θα γίνει στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Ως αρχηγός φέρεται ο Θ.Π που έδινε εντολές σε όλα τα μέλη της «Ομάδας» για την παροχή προστασίας των καταστημάτων. Αν δεν έκαναν αυτό που τους ζητούσε, τους απειλούσε με αποχώρηση ή παύση πληρωμών.

Η Οργάνωση τοποθετούσε «φύλακες» που πλήρωναν με ημερομίσθιο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων για να επέμβουν σε τυχόν φασαρίες αντικαθιστώντας έτσι το ρόλο της αστυνομίας.

Η αρχική καταγγελία στις αρχές έγινε στις 28 Ιουνίου 2019. 

Η καταγγελία έλεγε «Έχω μαγαζί στη Σαλαμίνα και εχω τεράστιο πρόβλημα με μπράβους όπως και άλλοι καταστηματάρχες Έχουμε τεράστιο πρόβλημα Δεν φτάνει που μας τα παίρνουν μας κάνουν και φασαρίες. Μαζεύονται όλοι οι φουσκωτοί και τσακώνονται ποιος θα πρωτοπάρει τα χρήματα. Μας έχουν καταστρέψει»

Οι αρχές ξεκίνησαν την παρακολούθηση και «χτύπησαν φλέβα». Τα μέλη της οργάνωσης μιλούσαν μέσω Viber messenger και άλλων εφαρμογών ενώ χρησιμοποιούσαν κυρίως αργκό. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος του αρχηγού με τον αστυνομικό που είχε αναλάβει την προστασία ενός μαγαζιού.

Αρχηγός: «Θα τους σκοτώσω όλους τώρα, κάτσε να δεις θα τους σκοτώσω όλους».

Σε άλλη συνομιλία με μέλος της ομάδας ο αρχηγός λέει «έχω βάλει εγώ τρεις φουσκωτούς λέω πηγαίνετε μέσα εσείς και τσιγκλίστε. Τον εκάνανε τον εκάνανε κορώνα και χέστηκε».

Στις 2 Ιουλίου 2020 οι αρχές συνέλαβαν τα μέλη της οργάνωσης. Στη βαριά δικογραφία εκατοντάδων σελίδων αναφέρονται εκβιασμοί σε τουλάχιστον 32 καταστήματα, εμπρησμοί τριών οχημάτων κλοπές κ.λπ.

Ο δικηγόρος κατηγορουμένων Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης δήλωσε στο newpost.gr: «Στο ακροατήριο θα αποδεχθεί ότι οι εντολείς μου δεν έχουν σχέση με τις κατηγορίες Ουδέποτε εκβίασαν και ουδέποτε ασχολήθηκαν με παράνομες πράξεις».

της Τασούλας Παπανικολάου

newpost.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis