Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 29/12/2018

Ο Αστυνομικός Σταθμός Οροπεδίου Λασιθίου αποτελεί για τους ίδιους τους αστυνομικούς του ανατολικότερου νομού της Κρήτης  την υπηρεσία όπου δύσκολα θα ήθελε κάποιος να υπηρετήσει για διάφορους λόγους. Τους λόγους αυτούς, τη δυσκολία δηλαδή να παρέχει κάποιος ένστολος υπηρεσίες αστυνόμευσης και ασφάλειας  στον πιο ορεινό Δήμο της Κρήτης, μετέφεραν προσφάτως στην πολιτική και τη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών νομού Λασιθίου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εξώδικο στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας από τον Θ. Πλεύρη


Από τις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ κατάφεραν σε πρώτη φάση να κάνουν γνωστά στην αστυνομική ιεραρχία τα τεράστια προβλήματα όσων υπηρετούν στο Α.Σ της περιοχής. «Προβλήματα που καθιστούν τη συγκεκριμένη υπηρεσία ως δύσκολα επιλέξιμη από συναδέλφους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης, ο οποίος μάς εξηγεί τους στόχους που έχει η ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής.

[custom:google-ads]

 

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης

 

 

«Καταρχάς μιλάμε για τον πιο ορεινό Δήμο του νησιού.

Ο τομέας αστυνόμευσης ξεκινά από τα 800 μέτρα υψόμετρο και φθάνει μέχρι τα 2.148 μέτρα που βρίσκεται το όρος Δίκτη. Εκτός από αυτό το στοιχείο αναφέραμε λεπτομερώς τις δυσκολίες των αστυνομικών που υπηρετούν εκεί, προβλήματα που σχετίζονται με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπου από τα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι η μέση θερμοκρασία είναι 13 βαθμοί Κελσίου. Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν όμως είναι το μόνο πρόβλημα. Μην ξεχνάμε και το κακό οδικό δίκτυο, αλλά και τη μεγάλη έκταση που καταλαμβάνει ο συγκεκριμένος Δήμος με τα 18 χωριά» Ο δεύτερος στόχος των αστυνομικών στις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν ήταν πέρα από την ενημέρωση της ηγεσίας για τα προβλήματα που υπάρχουν, να χαρακτηριστεί ο σταθμός της αστυνομίας της περιοχής ως «δυσμενούς διαβίωσης».

[custom:google-ads]

«Αυτό ήταν το αίτημά μας προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά και προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Τα μηνύματα που πήραμε είναι θετικά, αφού έγιναν κατανοητές οι αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν» σχολιάζει ο κ. Καρτσάκης. Εάν τελικώς ο αστυνομικός σταθμός χαρακτηριστεί ως δυσμενούς διαβίωσης, αυτό που ουσιαστικά θα αλλάξει είναι να παύσει η απροθυμία των αστυνομικών να υπηρετούν εκεί. Και για ποιο λόγο θα συμβεί κάτι τέτοιο; «Γιατί οι αστυνομικοί που θα υπηρετούν εκεί θα μοριοδοτούνται επιπλέον και με τα μόρια αυτά θα μπορέσουν να ζητήσουν μετάθεση πιο γρήγορα όπου επιθυμούν.  Εάν τελικώς συμβεί κάτι τέτοιο, όπως εκτιμούμε, η συγκεκριμένη αστυνομική υπηρεσία θα γίνει «πόλος έλξης» και θα είναι πολλοί εκείνοι που θα θέλουν να υπηρετήσουν εκεί για να συγκεντρώσουν μόρια, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν αργότερα στη μετάθεση που επιθυμούν»

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Καρτσάκη, στο πλευρό των αστυνομικών είναι ο  δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, ο οποίος «έχει εξασφαλίσει κονδύλι για τη δημιουργία νέου αστυνομικού σταθμού».

 

patris.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis