Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 29/11/2020

Αυτό δεν αποτελεί προτροπή για να αποκτήσουμε και εμείς κάτι ανάλογο. Αν όμως μας το χάριζαν, ναι, σίγουρα θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως αυτή.

Το συγκεκριμένο περιπολικό ανήκει στην τροχαία εθνικών οδών της Μπολόνια, πατρίδας της Lamborghini. Και φυσικά δεν το αγόρασε το Ιταλικό κράτος αλλά το πρόσφερε ευγενικά η ίδια η εταιρία προς την Αστυνομία. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε πόσοι καυγάδες έγιναν και τι μέσα επενέβησαν για το ποιος θα αναλάβει να χρησιμοποιεί καθημερινά μία Huracan ως περιπολικό. Αξίζει όμως να φέρουμε στο μυαλό μας κάτι που είχε ειπωθεί το 2017, με την παράδοση του αυτοκινήτου.

Σε όλους τους επικριτές, που πιθανά δεν έβρισκαν λόγο για τη χρήση ενός τέτοιου οχήματος από την αστυνομία, ο αντίλογος ήταν πως «η ικανότητα κίνησης σε υψηλές ταχύτητες θα μπορούσε να χρησιμεύσει σε επείγουσες καταστάσεις, ως όχημα άμεσης βοήθειας και για τη μεταφορά οργάνων». Και το βίντεο που ακολουθεί, αποδεικνύει ακριβώς αυτό.

Από τον επίσημο λογαριασμό του Polizia di Stato στο twitter, η σχετική ανάρτηση ενημερώνει το κοινό πως χάρη στην ταχύτητα της Huracan σώθηκε μία ζωή. «Χάρη στην Lamborghini Huracan, μεταφέραμε εγκαίρως το νεφρό ενός δότη για μεταμόσχευση σε ένα άλλο άτομο. "Για να σώσεις μια ζωή δεν χρειάζεσαι υπερδυνάμεις." Η αλληλεγγύη, η τεχνολογία και η αποτελεσματικότητα βοηθούν επίσης».

Με δεδομένο ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα για αεροδιακομιδή με κάποιο ελικόπτερο, το supercar-περιπολικό ανέλαβε να μεταφέρει το ειδικό δοχείο με το όργανο από τη Ρώμη στο Gemelli University Hospital της Πάντοβα. Μία απόσταση 489 km που υπό φυσιολογικές συνθήκες χρειάζεται πέντε ώρες, στην προκειμένη περίπτωση καλύφθηκε σε δύο, με μέση ταχύτητα περίπου 233 km/h. Δεν γνωρίζουμε αν η μεταμόσχευση στέφθηκε με επιτυχία, η μεταφορά όμως ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Πηγή: caranddriver.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis