Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:12 | 12/09/2015

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη μοιραία ημέρα που ο αρχιπυροσβέστης Ματθαίος Μάντζιος "έσβησε" πάνω στο καθήκον και ο κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος, μας θυμίζει το χρονικό της απώλειας.

"Συμπληρωθηκε σημερα ενας χρόνος απο τον χαμό του ήρωα Αρχιπυροσβέστη Μάντζιου Ματθαίου που έχασε τη ζωή του στο καθήκον. 

Ήταν 12 Σεπτεμβρη πέρσι,βραδακι,οταν ως επικεφαλης πυροσβεστικου οχηματος,με άλλους συναδελφους του μαζι,κληθηκε απο τον σταθμο της Πυροσβεστικης Καλλιθεας για κατασβεση πυρκαγιάς σε διαμερισμα οπως ειπαν,στην οδό Ιπποκτρατους 4 στο Π. Φαληρο. 

Στο ισογειο αυτης της πολυκατοικίας εκτελουσε υδραυλικες εργασιες ο ιδιοκτητης του διαμερισματος του 2ου οροφου,όπου εκδηλωθηκε πυρκαγιά,και απο τους καπνους οπως ειπαν περιοικοι με την άφιξη της πυροσβεστικης εξοδου,κινδυνευε η συζυγός του στο παραπανω διαμερισμα. 

Χωρις κάν δευτερη σκεψη,αμεσως ο ήρωας Αρχιπυροσβέστης,ανεβηκε στον εν λόγω οροφο,προς απεγκλωβισμο της. Ομως δυστυχώς,απο τους  πυκνους  καπνους,η γυναίκα ειχε εκπνευσει,ενω στη προσπαθειά του να την εντωπίσει και  απεγκλωβισει ο Αρχιπυροσβεστης,εχασε κι ο ιδιος τη ζωη του κι ο ιδιος. 

Ας αναπαυσει ο Θεος τη ψυχη τους,και άς ειναι το τελευταίο θύμα του ένδοξου Σώματος της πυροσβεστικης. 


Γ. Παναγιωτακοπουλος,Ανθ-γος ε.α.-
.

http://www.bloko.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis