Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:31 | 15/03/2016

Ένας ύποπτος, ο οποίος κρατούσε οπλοπολυβόλο, έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, όταν εντοπίστηκε από ελικόπτερο των βελγικών αρχών μέσα σε οικιακό κήπο, στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις βελγικές και γαλλικές αρχές στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Στόχος της επιχείρησης είναι άτομα τα οποία συνδέονται με τις ισλαμιστικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Τέσσερις Βέλγοι αστυνομικοί είχαν υποστεί τραύματα, νωρίτερα, από πυρά υπόπτων.

REUTERS/FRANCOIS LENOIR
 

Η επιχείρηση διεξάγεται σε νότια συνοικία της πρωτεύουσας του Βελγίου.

Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ σχολεία και νηπιαγωγεία που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση με την περιοχή που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί έκλεισαν, ανέφεραν περίοικοι.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου επιβεβαίωσε ότι πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) στην κοινότητα Φόρεστ.

«Στο πλαίσιο εφόδου, μία ομάδα που αποτελείτο από Βέλγους και Γάλλους αστυνομικούς επενέβη και δέχθηκε πυροβολισμούς, προφανώς από βαριά όπλα, ωστόσο θα είμαι πολύ προσεκτικός στο να περιγράψω τις ακριβείς συνθήκες», εξήγησε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ από το Αμπιτζάν, το οποίο επισκέπτεται.

Στρατιώτες παραμένουν στους δρόμους στις κεντρικές Βρυξέλλες καθώς η επιχείρηση συνεχίζεται.

«Στόχος δεν είναι ο Αμπντεσλάμ»

Στόχο της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες δεν ειναι ο Γάλλος Σαλά Αμπντεσλάμ, ύποπτος κλειδί των επιθέσεων στο Παρίσι, αλλά άτομα του περιβάλλοντος των ανθρώπων που έχουν συλληφθεί στο Βέλγιο σε σχέση με αυτές τις επιθέσεις, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγή στη γαλλική αστυνομία.

«Η επιχείρηση δεν στοχοθέτησε τον Σαλά Αμπντεσλάμ, αλλά το περιβάλλον ενός ή περισσότερων εκ των 11 Βέλγων στους οποίους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες», επισήμανε.

naftemporiki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis