Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:33 | 18/10/2015
Ένα απίστευτο κατασκοπικό θρίλερ έλαβε τέλος μετά από τρία χρόνια στη Συρία με πρωταγωνιστή τον υπολοχαγό Hussein Al-Ahmad από τη Λαττάκεια (Λαοδικεία)
 
Ο Hussein Al-Ahmad είχε "αυτομολύσει" το 2012 στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) στην επαρχία Dara'a 
 
Ο αξιωματικός του Στρατού είχε αρχικά συλληφθεί από άνδρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού το 2012. Έγινε διάσημος όταν αυτομόλυσε δημόσια στον FSA γεγονός που οδήγησε στην αποδοχή του από τους αποστάτες συναδέρφους του πλέον στελέχωναν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό.
 
Ο υπολοχαγός Hussein Al-Ahmad έλαβε μέρος σε μια σειρά από μάχες το 2014, συμπεριλαμβανομένης της νίκης των ανταρτών στο Tal Al-Harrah στις δυτικές περιοχές της επαρχίας Dara'a. Αυτό ώθησε την Κεντρική Διοίκηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού να τον διορίσει ως διοικητή των φυλών της Dara'a.
 
Σε συνέντευξή του στο Αλ Τζαζίρα ως αξιωματικός του FSA
Ωστόσο φρόντιζε να διατηρεί ενεργή μυστική επικοινωνία με τη Υπηρεσία Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας στη Δαμασκό. Ο Hussein Al-Ahmad φρόντιζε να παρέχει πληροφορίες για συγκεκριμένες θέσεις των στρατιωτικών εγκαταστάσεων των ανταρτών αλλά και του δικτύου πληροφοριών τους.
 
Τρεις μέρες πριν, ο υπολοχαγός εγκατέλειψε τη νέα του θέση στη Δυτική Ghouta στην επαρχία της Δαμασκού και επέστρεψε στην πρωτεύουσα της Συρίας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής μετά από τρία χρόνια συνεχιζόμενης αποστολής του.
 
Όταν ο υπολοχαγός Ahmad εισήλθε στη Δαμασκό, οδηγούσε ένα βαν των ανταρτών με βαρύ πολυβόλο και έφερε μαζί του σημαντικά έγγραφα των ανταρτών που παραδόθηκαν στο AFI κατά την άφιξή του.
 
Αντιμετωπίζεται πλέον ως ήρωας στη Δαμασκό, ενώ ένας αριθμός των συριακών ειδησεογραφικών πρακτορείων έχουν ήδη κάνει σχετικά αφιερώματα για την αποστολή του μέσα από τις τάξεις των ανταρτών και την εμπειρία του με την συριακή αντιπολίτευση.
 
Η αποστολή κατασκοπείας του υπολοχαγού Ahmad αποδείχθηκε πολύτιμη για τις συριακές ένοπλες δυνάμεις προστατεύοντας την επαρχιακή πρωτεύουσα της Dara'a, δεδομένου ότι έδινε με εντυπωσιακό τρόπο ζωτικής σημασίας λεπτομέρειες για επικείμενες επιθέσεις και συμμετέχοντες.
 

http://www.defencenet.gr/
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis