Ένα νέο σχέδιο αντικατάστασης των αστυνομικών του Λος Άντζελες με άοπλους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης αναμένεται να εφαρμοστεί

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΦΛΟΙΝΤ
Ένα νέο σχέδιο αντικατάστασης των αστυνομικών του Λος Άντζελες με άοπλους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης αναμένεται να εφαρμοστεί
Το δημοτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες ενέκρινε την Τρίτη το πρώτο βήμα σε ένα σχέδιο αντικατάστασης των αστυνομικών του Λος Άντζελες με άοπλους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης όταν δεν πρόκειται για σοβαρά περιστατικά.

"Αυτή είναι η αρχή μιας νέας εποχής δημόσιας ασφάλειας στο Λος Άντζελες", δήλωσε το μέλος του συμβουλίου Herb Wesson, ο οποίος συνέγραψε την πρόταση. "Η ουσία είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο συμβαίνουν τα πράγματα δεν λειτουργεί για τις κοινότητές μας. Τον περασμένο μήνα αυτό έγινε ξεκάθαρο. Έχουμε την ευθύνη να ακούσουμε τους ανθρώπους μας και οι άνθρωποι μας έχουν μιλήσει."
 
Ο Wesson είπε ότι ανυπομονεί να εργαστεί στο νέο έργο με μέλη του Black Lives Matter Los Angeles.
 
Η πρόταση για τις ομάδες αντιμετώπισης κρίσεων παρουσιάστηκε από τον Wesson και τον πρόεδρο του συμβουλίου Nury Martinez στις 16 Ιουνίου μετά από διαμαρτυρίες στην πόλη για τον θάνατο υπό κράτηση του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς της Μινεάπολης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λος Άντζελες: 150 εκατ. δολάρια λιγότερα για την αστυνομία - Μειώνονται και οι αστυνομικοί