Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 25/04/2021

Μόνο κάποιος που ξέρει θα βρει πίσω από μια μαύρη πόρτα σε ένα κλιμακοστάσιο στον σταθμό του μετρό 28th Street στη Νέα Υόρκη, το lounge κοκτέιλ La Noxe.

Το μικρό μπαρ των περίπου 46 τετραγωνικών μέτρων είναι μια όαση από τον θόρυβο του δρόμου και των αμαξοστοιχιών.

«Νομίζω ότι είναι σχεδόν σαν την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», δήλωσε ο ιδρυτής του La Noxe, Τζέι Πέρι.

REUTERS/ROSELLE CHEN
 

«Η ενέργεια που έχει κάποιος στο μετρό, είναι μια πολύ σκληρή ενέργεια, καθώς οι άνθρωποι κινούνται από το Α στο Β, και μετά η βιασύνη και το ότι είναι υπόγεια. Και μετά μπαίνει εδώ και χαλαρώνει με μία αίσθηση βελούδου και ζεστών χρωμάτων με λουλούδια και χαλιά», είπε.

«Μου αρέσει η η αντίθεση μεταξύ της τραχύτητας των δρόμων της Νέας Υόρκης και της ενέργειας και της ηρεμίας εδώ».

Ο Πέρι είπε ότι αρχικά ήταν διστακτικός να στήσει το μπαρ στο συγκεκριμένο σημείο, επειδή ήταν τόσο μικρό.

REUTERS/ROSELLE CHEN
 

«Αλλά ερωτεύτηκα την τοποθεσία και το γεγονός ότι είναι μέσα σε σταθμό του μετρό είναι τρελό και το κάνει πολύ μοναδικό», είπε.

Όπως πολλά εστιατόρια και μπαρ που έχουν πληγεί από την πανδημία, το La Noxe αρχικά είχε προγραμματιστεί να ανοίξει τον Μάρτιο του 2020, αλλά καθυστέρησε το άνοιγμά του μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο.

REUTERS/ROSELLE CHEN
 

Ο Πέρι λέει ότι η δημοτικότητα του μπαρ καινοτομίας είναι πλέον μια άλλη πρόκληση και ότι έχει μια λίστα αναμονής 2.000 ατόμων.

«Το πρόβλημα είναι ότι είναι μικροσκοπικό. Μόνο 10 ή το πολύ 12 άτομα μπορούν να είναι εδώ ταυτόχρονα και (με) μειωμένο ωράριο λόγω του Covid, μπορούμε πλέον να λειτουργούμε μόνο από τις 5 μ.μ., τις 6 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα», είπε.

REUTERS/ROSELLE CHEN
 

Ο Πέρι, ο οποίος γεννήθηκε στα νότια της Γαλλίας και έζησε στη Βαρκελώνη, το Χονγκ Κονγκ και το Τόκιο, δήλωσε ότι ερωτεύτηκε τη Νέα Υόρκη λόγω της ποικιλομορφίας της.

«Ένας τραπεζίτης της Wall Street μπορεί να βρίσκεται δίπλα σε έναν νεαρό σχεδιαστή από το Μπρούκλιν και μία στριπτιζέζ ή έναν αστυνομικό και όλοι μιλούν μεταξύ τους κρατώντας ένα ποτό», είπε.

 

naftemporiki.gr με πληροφορίες Reuters

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis