Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:50 | 04/02/2016
Έχει γίνει κλισέ να λέγεται ότι το Σικάγο είναι μια επικίνδυνη πόλη.
 

Παρά τους αυστηρούς ελέγχους όπλων, το Σικάγο έχει συχνά χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο βίαιες πόλεις στις ΗΠΑ, ενώ ένα τέτοιο βίαιο περιστατικό έκανε μια πολύ μεγάλη εντύπωση στους γείτονες Adam Kennedy και Andy McIntosh.

 
Όταν έμαθαν ότι ένας νεαρός άνδρας πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου το 2014, άρχισαν να ψάχνουν τρόπους για να κρατήσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους ασφαλείς, και εξακολουθούν να κατέχουν ένα πυροβόλο όπλο στο σπίτι τους με μεγάλο φόβο.....
 
Είναι γνωστό ότι τα αληθινά όπλα είναι επικίνδυνα για τα παιδιά στο σπίτι αν φυλάσσονται γεμάτα και κάπου με εύκολη πρόσβαση ή άχρηστα αν είναι κλειδωμένα και άδεια και κάποιος εισβάλει στην οικία και υπάρχει καθυστέρηση για να αντιδράσεις. Αυτή η γραμμή σκέψης ήταν η γένεση του SALT πιστολιού.
 
Οι γείτονες Adam and Andy, ωστόσο, είχαν μια ακόμα καλύτερη ιδέα: Να υπάρχει άμεση πρόσβαση στο όπλο, κι ακόμα και αν ένα περίεργο παιδί το έβρισκε, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να το βλάψει λίγο, αλλά δεν θα είναι θανατηφόρο, ή ακόμα και επιζήμιο μακροπρόθεσμα …..
 
Το όπλο SALT είναι μια εντελώς νέα ιδέα για την προστασία του σπιτιού που μπορεί τόσο να προστατεύσει την οικογένειά από έναν εισβολέα, καθώς και τα θανατηφόρα ατυχήματα που πολύ συχνά συνοδεύουν ένα παραδοσιακό όπλο στο σπίτι. Και όχι μόνο αυτό για την προστασία των παιδιών, αλλά ο μεγαλύτερος αριθμός των θανάτων με όπλα στις ΗΠΑ είναι οι αυτοκτονίες (πάνω από 60%, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του FBI).
 
 
 
Για να κάνουν αυτή την ιδέα πραγματικότητα, οι δημιουργοί του όπλου πήραν την αντίθετη διαδρομή από αυτούς που σχεδίασαν το  «έξυπνο όπλο», αποφεύγοντας πράγματα όπως την αποτυχία των επιρρεπών ηλεκτρονικών (και τις μπαταρίες που τα συνοδεύουν), και αντ' αυτού συνδύασαν δύο δοκιμασμένες και αληθινές τεχνολογίες: τα πυροβόλα όπλα paintball και το σπρέι πιπεριού.
 
Το πιστόλι SALT είναι σε θέση να ωθήσει τα πυρομαχικά του με ταχύτητα πάνω από 300 fps, δίνοντας ένα αποτελεσματικό βεληνεκές  150-200 πόδια, πολύ μεγαλύτερο από ότι οποιοδήποτε εισβολέας θα μπει σ’ ένα σπίτι. Η πραγματική δύναμη πίσω από το πιστόλι SALT είναι η μικροσκοπική σφαιρική "σφαίρα", η οποία είναι ουσιαστικά μια κάψουλα που είναι πολύ ερεθιστική στο δέρμα, τα μάτια και τους πνεύμονες.
 
Για όσουν ανησυχούν αν το όπλο SALT παράγει θόρυβο, έχει ανάκρουση, και είναι δύσκολο στην όπλιση: Το πιστόλι SALT, δεν έχει λάκτισμα, μπορεί να πυροβοληθεί χωρίς την ανάγκη για οποιαδήποτε προστασία της ακοής. Επίσης, δεν υπάρχει κλείστρο για να οπλιστεί. Το συμπιεσμένο αέριο κάνει όλη τη δουλειά. Κοστίζει 350 δολάρια στις ΗΠΑ.
 
Οι χημικές ενώσεις σε κάθε SALT φυσίγγιο  υπερβαίνουν την ικανότητα εκείνων που χρησιμοποιούνται συνήθως από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και τον Αμερικανικό Στρατό.
 
 
 
 
http://www.guns-gr.com/
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis