Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:28 | 01/02/2018

Με έκπληξη διάβασα ότι η Ε.Π.Ο. αποφάσισε την νέα ποδοσφαιρική σεζόν να επιτρέψει να γίνεται η μετακίνηση οπαδών και των δύο ομάδων. Πρέπει από τώρα να ετοιμαστούμε για τις εικόνες απείρου κάλους που θα γίνουν μέσα και έξω από τα γήπεδα. Δεν ξέρω εάν η Ε.Π.Ο. πήρε και την σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας ή απλά το αποφάσισε μόνη της. Εδώ δύο - τρεις φορές που έχουμε οπαδούς και από τις δύο ομάδες, χρειάστηκε η μισή Αστυνομική δύναμη της Αθήνας. Δεν έχουμε καν λύσει αλλά βασικά προβλήματα, όπως η είσοδος των ατόμων που δεν έχουν εισιτήριο (στο τελευταίο ευρωπαϊκό ματς στο Ο.Α.Κ.Α. συνάδελφοι με ενημέρωσαν ότι υπήρχαν πάνω από 4 χιλιάδες «τζαμπατζηδες»), τα περισσότερα γήπεδα δεν έχουν ακόμα τουρνικέ για την ομαλή και ελεγχόμενη είσοδο των οπαδών. Ακόμα και για τα «διαρκείας» που πρέπει να εκδίδεται μηδενικό εισιτήριο δεν γίνεται αυτό.

 Για κάμερες σε όλα τα γήπεδα ούτε να το συζητάμε, άλλωστε και εκεί που υπάρχουν όταν ζητήθηκε υλικό από  αυτές, όλως τυχαίως «δεν κατέγραψαν». Αυτή η κίνηση έρχεται σε συνέχεια της περσινής απόφασης να μην παίρνουν πλέον χρήματα από τις εισπράξεις τα ταμεία της Αστυνομίας. Πρέπει να ψάξουμε πόσα και πότε και εάν έχουν καταβληθεί τα χρήματα από τις προηγούμενες σεζόν και εάν όχι να αναζητηθούν ευθύνες. Πλέον οι Αστυνομικές δυνάμεις που θα χρειάζονται θα είναι διπλάσιες κάθε Σαββατοκύριακο.  Να σκεφτεί κάποιος ότι πρόσφατα σε αγώνα 1000 – 1200 θεατών της Γ’ εθνικής χρειάστηκαν τέσσερις διμοιρίες, φανταστείτε τι έχει να γίνει.

Δυστυχώς οι οπαδοί στην Χώρα μας ακόμα δεν έχουν ποδοσφαιρική παιδεία. Τα παραδείγματα αμέτρητα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι αστυνομικοί να γίνουν τα θύματα στις ορέξεις των χούλιγκαν και η Αστυνομία σε περίπτωση επεισοδίων να φταίει πάντα αυτή και μόνο. Οι ανώνυμες εταιρείες (Π.Α.Ε.) θα ζητάνε κάθε Κυριακή όλο και περισσότερους αστυνομικούς και κάποιοι θα τους παρέχουν δωρεάν με την πρόφαση  ότι υπάρχει κίνδυνος να γίνουν  επεισόδια, για να εξυπηρετήσουν προσωπικά  τους συμφέροντα.

Η  Αστυνομία δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος ώστε να γίνεται μετακινήσεις οπαδών και των δύο ομάδων τη στιγμή που οι δυνάμεις είναι οι μισές στην Δ.Α.Ε. και στα Τμήματα και σε συνδυασμό με τις ανύπαρκτες εντολές, όταν αρχίζουν επεισόδια, προβλέπω να έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς.

 Και το κορυφαίο απ’ ότι έμαθα τελευταία, είναι ότι οι ομάδες ανάλογα με τη βαθμολογική  θέση που θα καταλαμβάνουν στο Πρωτάθλημα παίρνουν κάποιο χρηματικό μπόνους τα οποία προέρχονται από τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται κατά την διάρκεια της σεζόν. Δηλαδή από την μια τσέπη βγαίνουν και από την άλλη μπαίνουν...

                   Όλα για την αλητεία των γηπέδων.

Του Τσοκαναρίδη Ιωάννη

Αναπλ. Ταμία Ε.ΑΣ.Υ.Α.

** Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο τεύχος μηνών Δεκεμβρίου 2017 - Ιανουαρίου 2018 της εφημερίδας "Σύγχρονη Αστυνομία"

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis