Ένοπλες Δυνάμεις: Ο υπερπληθυσμός των 9200 προσφύγων πνίγει τις δομές φιλοξενίας

ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ 30 ΔΟΜΕΣ
Ένοπλες Δυνάμεις: Ο υπερπληθυσμός των 9200 προσφύγων πνίγει τις δομές φιλοξενίας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν πως αντιμετωπίζουν φαινόμενο υπερπληθυσμού καθώς ο αριθμός των προσφύγων που διαμένου στις δομές φιλοξενίας έχει φτάσει τους 9.200.


Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων, σας γνωρίζεται ότι για τις 18 Οκτωβρίου 2018 διαμένουν σε 30 δομές διαχείρισης ΕΔ, 30.955 πρόσφυγες/μετανάστες, με δυνατότητα φιλοξενίας 26. 700 ατόμων (οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κω και Παλαιάς Γεωργικής Σχολής Σερρών έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς). 

Επίσης οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για τις 18 Οκτωβρίου 2018 ανέλαβαν το έργο της παροχής 15.868 μερίδων φαγητού (από τις οποίες 428 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα ΕΔ), λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους πρόσφυγες/μετανάστες.

Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ. 

www.onalert.gr