Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:00 | 28/08/2016

Συχνά ακούμε για ιστορίες ενστόλων ανά τον κόσμο που αποτελούν παράδειγμα με τις αξιέπαινες πράξεις τους για όλους μας!

Πρόκειται για πράξεις αγάπης κι ανδρείας!

Πράξεις αυτοθυσίας!

Πράξεις ανθρώπινες!

Πράξεις ενστόλων!

Πράξεις που τις ακούμε και νιώθουμε θαυμασμό!

Πράξεις που όμως γρήγορα ξεχνάμε!

 

Το policenet.gr σας παρουσιάζει σήμερα-όπως κάθε Κυριακή- μια τέτοια ιστορία, μια τέτοια αξιοθαύμαστη ένστολη πράξη αγάπης κι ανδρείας, ώστε να θυμόμαστε και να τιμούμε πάντοτε τους ένστολους αυτούς που απέδειξαν, απόδεικνύουν και θα αποδεικνύουν ότι πάνω απ' όλα πρέπει να είμαστε Άνθρωποι! 

Ακολουθεί η αξιέπαινη πράξη του αστυνομικού William Stacey:

Η ιστορία συνέβη το Δεκέμβριο του 2014 στο Tarrant, του Τέξας, με πρωταγωνιστές την 47χρονη μητέρα και γιαγιά Helen Johnson και τον αστυνομικό William Stacey.

Η οικογένεια της Helen είχε κλείσει δύο μέρες χωρίς φαγητό όταν αυτή προσπάθησε να μαζέψει ότι ψηλά είχε και πήγε σε ένα κοντινό κατάστημα για να αγοράσει ένα κουτί αυγά.

Όμως τα αυγά κόστιζαν 50 σεντς παραπάνω από τα ψηλά της. Έτσι η απελπισμένη γυναίκα, έκρυψε το κουτί με τα αυγά στην τσέπη της και πήγε να φύγει. Πάνω στη βιασύνη της τα αυγά έσπασαν και όταν ο ταμείας την ρώτησε αν εκείνη τα είχε αγοράσει, η Johnson απάντησε καταφατικά και εκείνος καλέσε αμέσως την αστυνομία. Πριν η Johnson προλάβει να φτάσει μέχρι την πόρτα του μαγαζιού, ο αστυνομικος Stacey ήταν ήδη εκεί. Αυτό που ακολούθησε δεν θα μπορούσε να το φανταστεί κανένας.

Ο αστυνομικός, όχι μόνο δεν την συνέλαβε, αλλά έπεισε και τους υπεύθυνους του καταστήματος να μην της κάνουν μήνυση. Επίσης πλήρωσε τα σπασμένα αυγά της Johnson και της αγόρασε ακόμα ένα κουτί.

Όπως είπε αργότερα ο ίδιος ο αστυνομικός, η γυναίκα του είχε αποκαλύψει ότι ήθελε να ταϊσει την οικογένεια της και εκείνος δεν μπορούσε να αφήσει πεινασμένα τα μικρά εγγόνια της, που ήταν μόλις 1 και 3 χρονών. Ωστόσο έβαλε την γυναίκα να του υποσχεθεί πως δεν ξαναέκανε κάτι παρόμοιο. Η Johnson βέβαια ξέσπασε σε λιγμούς συγκινημένη από την πράξη του. Θέλησε μάλιστα να του δώσει τα ψιλά της και του ζήτησε να την αφήσει να τον αγκαλιάσει. Στο τέλος τον αποκάλεσε ήρωα της.

Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ, καθώς λίγες ημέρες μετά το περιστατικό στο σούπερ μάρκετ ο αστυνομικός, εμφανίστηκε στην πόρτα της 47χρονης, η οποία αρχικά νόμιζε πως η αστυνομία είχε επιστρέψει για το θέμα με τα αυγά. Η ίδια έμεινε πραγματικά έκπληκτη όταν είδε πόσα πράγματα της είχε αγοράσει ο Stacey, ύστερα από έρανο που είχε διοργανώσει στο αστυνομικό τμήμα που δουλεύει, συγκεντρώνοντας ρούχα, παιχνίδια και τρόφιμα για εκείνη και την οικογένεια της.

Η Johnson δεν ήξερε πως να ευχαριστήσει αυτόν και τους υπόλοιπους αστυνομικούς-συναδέλφους του!

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis