Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:29 | 02/08/2016

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συμμετείχαν συνάδελφοι από την Αττική και από άλλες περιοχές της χώρας, καθώς και συνάδελφοι από την Ένωση Αποστράτων του Π.Σ. (Π.Ε.Α.Π.Σ.).

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Ε.Α.Κ.Π, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο Τόσκα.

Στη συνάντηση με τον κ. Υπουργό επισημάνθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα και αυτά είναι:

1.      Η μειωμένη χρηματοδότηση μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού.

2.      Οι μεγάλες μειώσεις στο εισόδημά μας και οι νέες μειώσεις που εξαγγέλθηκαν με αφορμή τα ειδικά μισθολόγια, καθώς και η παραπέρα υποβάθμιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και Περίθαλψης.

3.      Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις στην υπηρεσία με την ταυτόχρονη διατήρηση της τριχοτόμησης του προσωπικού, στον εξοπλισμό, στα μέτρα προστασίας της ασφάλειας στην υπηρεσία μας.

4.      Καταγγέλθηκαν τα εξαντλητικά πρόσθετα ωράρια, οι συνεχείς επιφυλακές, η απλήρωτη υπηρεσία μας, οι μετακινήσεις για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, το νέο σύστημα μεταθέσεων που προωθείτε και καταργεί τα δικαιώματά μας, η ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων (Οδηγοί ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας).

Απαιτήσαμε από τον κ. Υπουργό να υλοποιήσει άμεσα αυτά που έχει εξαγγείλει πρόσφατα σχετικά με τη μονιμοποίηση των Πενταετούς Θητείας συναδέλφων, τη θέσπιση και εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στην υπηρεσία μας, τη χορήγηση βασικών μέσων ατομικής προστασίας. Επισημάναμε στο κ. Υπουργό τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι συνάδελφοί μας κατά την μεταφορά τους με πλοίο στη Χίο.

Η Ε.Α.Κ.Π με ανακοίνωσή της ανέδειξε τα προβλήματα κατά την μεταφορά των πυροσβεστών στο νησί. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να υπάρχει πρόνοια για ξενοδοχείο, καθώς και κατά την επιστροφή να έχει εξασφαλιστεί καμπίνα για όλους τους πυροσβέστες και φαγητό στο πλοίο.

Η απάντηση του Υπουργού ήταν πολύ γενικόλογη και κινήθηκε σε ένα πλαίσιο καλλιέργειας κλίματος μοιρολατρίας, ηττοπάθειας και αναμονής, στην λογική της δύσκολης οικονομικής κατάστασης. Άρα αποδεχτείτε τη μιζέρια και τη δυστυχία, με ότι επακόλουθο έχει αυτό στην υπηρεσιακή και οικογενειακή μας ζωή. Συγκεκριμένα μας είπε ότι γίνεται προσπάθεια για να βρεθούν τα χρήματα, προκειμένου να υλοποιηθούν οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης, να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί για τα μέσα ατομικής προστασίας και τα ελαστικά των οχημάτων, μετά την αντιπυρική περίοδο.

Σχετικά με τη χορήγηση των γονικών αδειών και διευκολύνσεων των πυροσβεστών, μας παρουσιάστηκε Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο βρίσκεται σε τελικό στάδιο έγκρισης.

Με μια ανάγνωση που κάναμε, διαπιστώσαμε τα εξής: Καταργούνται οι περιορισμοί στη χορήγηση της άδειας ανατροφής τέκνου, για τις περιπτώσεις όταν η σύζυγος δεν εργάζεται, όπως καταργείτε και το όριο των 14 μηνών για την εξάντληση της άδειας ανατροφής τέκνου και πλέον ισχύουν τα 4 έτη, η άδεια ανατροφής τέκνου όμως, δεν θα χορηγείται από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, μειώνονται οι άδειες των εξετάσεων από 20 σε 10 ημέρες, ενώ διατηρούνται αρκετοί περιορισμοί που υπήρχαν στις άδειες κύησης. Δηλαδή, σε καμιά περίπτωση δεν χορηγούνται σε εμάς τους πυροσβέστες οι γονικές άδειες και διευκολύνσεις που μας στερούσαν, όπως χορηγούνται σε όλους τους πολιτικούς δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και στους αστυνομικούς.

Επιπλέον, δηλώσαμε στον κ. Υπουργό ότι:

•Δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από τα δίκαια αιτήματά μας και συνεχίζουμε τον αγώνα για την επαρκή πυρασφάλεια και πυροπροστασία, την αναβάθμιση και την πλήρη κάλυψη των αναγκών του Π.Σ.

•Δηλώσαμε ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση για τη μονιμοποίηση όλων των 5ετούς θητείας και των συμβασιούχων συναδέλφων, με σταθερές υπηρεσιακές σχέσεις, σε συνδυασμό με τις απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι πραγματικές κενές θέσεις και να στελεχωθούν επαρκώς οι υπηρεσίες μας.

•Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την προστασία του ωραρίου μας, από τις συνεχόμενες επιφυλακές και την υπερεργασία, την ασφάλειά μας κατά την υπηρεσία, την πληρωμή των οφειλόμενων αμοιβών, την ανάκτηση των αποδοχών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, τη χορήγηση των αδειών, καθώς και το σύνολο των αιτημάτων, όπως αναλύονται στο υπόμνημα που καταθέσαμε για ακόμα μια φορά στην κυβέρνηση.

•Συνεχίζουμε τον αγώνα στο πλάι του λαού, για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που υλοποιούν οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ η Ε.Κ.Τ.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας, οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις, οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις των υπαλλήλων του Π.Σ. και η Ένωση Αξιωματικών (Ε.Α.Π.Σ.), όπως πάντα ανύπαρκτοι. Παρόντες όμως στους «κοινωνικούς διαλόγους», στην αποδοχή της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι όμως διαθέσιμοι να εμφανιστούν στα Μ.Μ.Ε, να οικειοποιηθούν κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, να θολώσουν τα νερά, να συγκαλύψουν την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι αντίθετοι και δεν έχουν στον προσανατολισμό τους να οργανώσουν αγωνιστικές διεκδικήσεις, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην υπηρεσία μας. Είναι υποκριτές και η στάση τους το επιβεβαιώνει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρόεδρος της Ε.Α.Π.Σ, που προσπάθησε να εισπράξει τα οφέλη της κινητοποίησης της Ε.Α.Κ.Π έξω από το Υπουργείο, σφυρίζοντας αδιάφορα στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την κινητοποίηση, χωρίς να πει τίποτε για πως σκέφτονται να δράσουν από δω και πέρα.

Συνάδελφοι, βγάλτε τα συμπεράσματά σας από τη στάση και τη συνειδητή αγωνιστική απραξία, όλων των υπολοίπων συνδικαλιστικών εκπροσώπων μας.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών συνεχίζει την προσπάθεια για να οργανώσει τον αγώνα μας, για να αντισταθούμε απέναντι στις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση που πραγματοποιήσαμε στο Υπουργείο πρέπει να αποτελέσει την αρχή για έναρξη μαζικών δυναμικών κινητοποιήσεων, για να διεκδικήσουμε με αξιοπρέπεια όλα όσα μας στερούν και μας εμποδίζουν να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά και να επιβιώσουμε ως άνθρωποι και ως οικογενειάρχες.

Σας καλούμε να ενισχύσετε και να δυναμώσετε τις προσπάθειες της Ε.Α.Κ.Π.

Να αγωνιστούμε μαζί, σύμφωνα με το πλαίσιο αιτημάτων της Ε.Α.Κ.Π για τη λύση των προβλήματά μας, να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δείτε στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π. βίντεο και υλικό από την παράσταση διαμαρτυρίας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis