Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 18/12/2017

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος που παίρνουν οι ένστολοι από τους Ειδικούς Λογαριασμούς Αλληλοβοηθείας των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Οι μειώσεις στα εφάπαξ των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι χρόνο με το χρόνο μεγαλύτερες σε σχέση με τα ποσά που θα έπαιρναν με το παλιό καθεστώς για τα ίδια έτη υπηρεσίας σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου τύπου.
Ανάλογα με το μισθό για όσους αποχωρήσουν το 2017, η μείωση μπορεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις, να είναι στο 2%, ενώ για όσους αποχωρήσουν το 2020 να φτάσει στο 10% ή 15%.

[custom:google-ads]

Με νέο τύπο

Το εφάπαξ από τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας για το χρόνο ασφάλισης και πληρωμής εισφορών από 1/1/2017 και μετά μετατρέπεται ουσιαστικά σε επιστροφή εισφορών, καθώς θα υπολογίζεται με τον νέο μαθηματικό τύπο που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016) για τα εφάπαξ όλων των Ταμείων Πρόνοιας, Δημοσίου, ΔΕΚΟ, τραπεζών και φορέων πρόνοιας ιδιωτικού τομέα.

Με το ίδιο σύστημα (σ.σ.: νοητής κεφαλαιοποίησης-NDC) θα υπολογίζεται και το εφάπαξ και για τα στελέχη των τριών Σωμάτων που υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και Αμυνας Π. Καμμένο.

Οπως επισημαίνεται στην τροπολογία η νέα βάση υπολογισμού διαμορφώθηκε έτσι ώστε το ύψος του αθροίσματος βάσει των νέων όρων να μην αποκλίνει κατά το δυνατόν από το ύψος του αθροίσματος σύμφωνα με τη βάση υπολογισμού που ισχύει σήμερα, προκειμένου να μην αναιρεθεί η ασφαλιστική προσδοκία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων βάσει των εισφορών που κατέβαλαν σύμφωνα με τις διατάξεις του παλαιού μισθολογίου.

Πηγή:  www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis